Verzameld bedrag door Schoonhovens College
,

Nieuw plasticsoep lesmateriaal dankzij inzamelingsacties middelbare scholen

Alle cheques van de Toorop Mavo in Rotterdam

Alle cheques van de Toorop Mavo in Rotterdam

Amsterdam, 18 februari 2019 – De Plastic Soup Foundation ontwikkelt lesmateriaal voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Dankzij de genereuze donaties van een grote foundation en drie middelbare scholen, is de PSF in staat gesteld om voor deze leeftijdsgroep speciaal onderwijsmateriaal te maken dat het komende schooljaar (2019-2020) beschikbaar zal zijn.

Lespakketten voor het basisonderwijs zijn al te verkrijgen. Naast de bestaande gastlessen over plasticsoep, kan de leeftijdsgroep van 12 tot 15 jaar straks ook bereikt worden met experimenteel en onderzoekend lesmateriaal. Deze groep zorgt voor relatief veel zwerfafval. Kleine kinderen snappen goed dat je geen plastic in het milieu moet achterlaten, maar in de pubertijd wordt alles anders. Milieubewustzijn blijkt dan niet hetzelfde te zijn als milieubewust gedrag. Zogeheten snoeproutes tussen scholen en supermarkten zijn daarvan de stille getuigen.

De PSF is de middelbare scholen Het Prisma (Arnhem), Toorop Mavo (Rotterdam) en Schoonhovens College (Schoonhoven) zeer dankbaar voor hun bijdrage!

Cheque van Het Prisma in Arnhem

De cheque van Het Prisma in Arnhem

Het Prisma in Arnhem geeft voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen van 12 tot 20 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking. De leerlingen van deze school hebben er onder andere voor gezorgd dat klanten bij de Jumbo statiegeldbonnen konden inleveren voor dit doel. Tijdens de themaweek en een markt is er ruim aandacht geschonken aan plasticsoep. De statiegeldbonnen, de markt, een kledinginzamelingsactie en een koekenverkoop hebben in totaal € 2.464 opgeleverd.

De 400 leerlingen van de TooropMavo in Rotterdam hebben € 8.912,52 opgehaald voor de Plastic Soup Foundation met hun Social X-Mas event, met onder andere een lessenmarathon, schaatsen en werken voor het goede doel. Voorafgaand aan de Social X-mas hebben de scholieren een gastles ontvangen over plasticsoep. Uit een onderzoekje van de school bleek dat de leerlingen ook hun eigen gebruik van wegwerpplastic hebben verminderd.

Verzameld bedrag door Schoonhovens College

Het totaalbedrag van het Schoonhovens College

Het Schoonhovens College heeft zelfs bijna € 13.000 opgehaald met een nachtelijke kerstmarathon en allerlei activiteiten en workshops op en met de hele school. Ook zij hadden van tevoren gastlessen over plasticsoep ontvangen en waren enthousiast op zoek gegaan naar sponsors voor hun vermoeiende maar ook spannende nacht. Ook de lokale media en radio hebben aandacht besteed aan dit prachtige resultaat.

Maria Westerbos, directeur van de Plastic Soup Foundation: “De enorme opbrengst van deze scholenacties heeft al onze verwachtingen overtroffen. Met het nieuwe lesmateriaal kunnen wij nog meer scholieren bewust maken van de gevolgen van plastic voor ons milieu. Deze generatie kan en moet het verschil gaan maken! Daarom: dank jullie wel uit de grond van mijn hart!”


Lees ook – Grote donatie C&A Foundation voor nieuw lesmateriaal over plasticsoep.

Foto: Schoonhovens College