Plastic Soup Atlas van de Wereld: herdruk en internationale edities

Amsterdam, 19 februari 2019 – Vorig jaar april verscheen de Plastic Soup Atlas van de Wereld, een uitgave van Uitgeverij LIAS in samenwerking met de Plastic Soup Foundation. Het eerste exemplaar werd op Malta overhandigd aan Karmenu Vella, eurocommissaris voor milieu, door Maria Westerbos, directeur van de Plastic Soup Foundation. Er is veel belangstelling voor dit boek dat het thema van de plasticsoep in al zijn aspecten behandelt en voor een breed publiek is geschreven. Begin dit jaar is een tweede druk verschenen en de atlas heeft inmiddels ook zijn weg gevonden naar scholen.

De uitgeverij heeft inmiddels de rechten van de atlas verkocht naar Amerika (Engelse wereldrechten), Japan en Italië.  De Amerikaanse uitgever Island Press lanceert op 4 april a.s. hun editie: Plastic Soup. An Atlas of Ocean Pollution.

Deze Engelse wereldeditie verschijnt in de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk in een kleiner formaat en met een andere cover. De Independent riep het boek uit tot een van de negen beste plastic-freeboeken en de Australische boekhandel NewSouth Books heeft de atlas geplaatst op haar lijst van hoogtepunten die in april op de markt komen.

De internationale opmars van de atlas is daarmee nog niet voorbij. Later dit jaar  verschijnt bij Poplar Publishing in Tokyo een Japanse editie en bij Edizioni Ambiente een Italiaanse vertaling.

Rebecca Bright, editor van de Island Press: “Ocean pollution is a critical global issue, and this beautiful book is a resource and an inspiration for those looking for creative solutions. We’re proud to publish this edition of Plastic Soupand bring it to English-speaking readers around the world.”

Bestel de Atlas nu via Bol.com:


Lees ook: Eurocommissaris Vella neemt eerste exemplar van de plastic soup atlas van de wereld in ontvangst