Dit sieraad bracht al bijna 50.000 euro op

Amsterdam, 3 april – De armbanden van MBRCtheOcean vinden gretig aftrek en ondersteunen hiermee de Plastic Soup Foundation. Sinds de lancering in juli 2018 hebben de armbandjes, deels gemaakt van gerecyclede visnetten, al een gigantisch bedrag opgebracht.

Met ondersteuning van ambassadeurs van de Plastic Soup Foundation als DJ Oliver Heldens en Roos Blufpand worden de bandjes zowel door mannen als vrouwen gedragen. Sinds enige tijd is er zelfs een kindervariant op de markt.

De armbandjes hebben een stoere uitstraling en zijn in verschillende kleuren en met verschillende sluitingen te krijgen. Naast dat ze online worden verkocht in de webshop van MBRCtheOcean, liggen ze ook bij diverse winkels in de schappen.

Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan de Plastic Soup Foundation. Inmiddels heeft dat een bedrag van bijna €50.000 opgeleverd. Met dit geld kan de organisatie haar campagnes blijven voeren. Zo wordt er bijvoorbeeld hard gewerkt aan een nieuw Trash Hunters platform en zijn er plannen voor een educatiepakket voor het voortgezet onderwijs.

Annemarie Nederhoed, ‘Fantastisch al die mensen die met de MBRCtheOcean armband ons ondersteunen en met het dragen van de armband laten zien dat ze stappen willen zetten om plastic lekkage naar milieu te stoppen!‘

Bekijk de collectie van MBRC the Oceanen omarm ook de strijd tegen de plasticsoep!


Lees ook: Oliver Heldens werkt samen met de plastic soup foundation om oceaanvervuiling tegen te gaan