,

Sponsorduik Duik Nederland Schoon

Duikers maken het handsignaal P voor Plastic

Amsterdam, 30 mei – Zondag 26 mei werd de eerste Sponsorduik van Duik Nederland Schoon gehouden in de Toolenburger Plas te Hoofddorp. Duikers kennen het belang van schone oceanen en het behoud van het kwetsbare onderwaterleven als geen ander. Duik Nederland Schoon besloot daarom om voor hun eerste duikevent de Plastic Soup Foundation als goed doel te kiezen. Totaal is een netto sponsorbedrag van maar liefst €1851,- opgehaald!

Na de presentatie van de Plastic Soup Foundation verdwenen de duikers in het water om plastic afval op te duiken. Een speciaal uitgezet onderwaterparcours bracht hen langs verschillende vragen over de plasticsoep. Wie de meeste vragen goed had beantwoord, kreeg de Duik Nederland Schoon-prijs. De duikers konden ter plaatsen een bedrag doneren aan de Plastic Soup Foundation of een speciaal Duik Nederland Schoon-T-shirt kopen. De opbrengsten van de T-shirts zijn ook naar de Plastic Soup Foundation gegaan. Totaal werd uiteindelijk 1851,- euro opgehaald!

De Plastic Soup Foundation wil Duik Nederland Schoon en de duikers hartelijk bedanken voor dit mooie bedrag en de enorme inzet om dit evenement op korte termijn te organiseren.

De Sponsorduik werd georganiseerd door PADI Master Scuba Diver Trainer Annelies Posthuma, PADI Dive Masters Rick van Groningen, Harry Vrijburg en PADI Rescue Diver Mandy van Montfoort. Het initiatief werd facilitair ondersteund door Duikschool Dive Post Valkenburg, die ook de sponsoring van de prijzen voor hun rekening nam.

Annelies Posthuma overhandigt de cheque aan de Plastic Soup Foundation

Onlangs is de Plastic Soup Foundation een campagne gestart voor duikers, de P voor Plastic. Het nieuwe duikteken waarmee je onder water kan aangeven dat je plastic ziet. Lees hier meer.