VVV Cadeaukaarten terug naar papier

Amsterdam, 13 mei 2019 – VVV Cadeaukaarten heeft haar plastic cadeaukaarten ingewisseld voor een kartonnen versie met FSC® keurmerk. Vanaf begin deze maand zijn de plastic (PVC) kaarten uit de omloop gehaald.

Elk jaar werden rond de 6 miljoen plastic VVV Cadeaukaarten verkocht. Plastic kaarten die met een tegoed werden opgeladen en maar een keer werden gebruikt. “Wij vinden aandacht voor het milieu erg belangrijk en zijn blij dat we nu met een cadeaukaart van karton werken”, aldus Raymond Smits van Waesberghe, marketingmanager bij VVV Cadeaukaarten.

Een plastic cadeaukaart heeft een CO₂ uitstoot van 21 gram per kaart terwijl een paperboard variant slechts een uitstoot van 0,66 gram per kaart heeft (lees hier meer). Met deze switch zal de VVV jaarlijks 122.000 kg minder CO₂ veroorzaken. Vaak wordt bij het gebruik van plastic in plaats van papier het argument gegeven dat papier voor een grotere CO₂ uitstoot zorgt. Maar dit is feitelijk onjuist. Plastic Soup Foundation is erg blij te zien dat steeds meer bedrijven hiervan op de hoogte zijn.


Lees ook: Weg met plastic giftcards hier is giffy