GRATIS gastlessen over PLASTICSOEP

10 juli 2020

Dankzij een fantastische donatie van Vomar, die een succesvolle papieren tassen- en statiegeldactie heeft gevoerd, kan Plastic Soup Foundation gratis gastlessen aanbieden op bijna 50 scholen in de vier provincies van de Vomar-winkels!

OP = OP, dus meld je snel aan! Dit is het aanbod:

 3 gastlessen (van elk 50 minuten) voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs;

  • binnen één dagdeel per school;
  • maximaal 30 leerlingen per gastles;
  • gastlessen worden ingepland binnen de schooljaren 2019-2020 of 2020-2021;
  • alléén voor scholen die zich bevinden in de provincies Noord- of Zuid-Holland, Flevoland of Utrecht;
  • extra lessen (meer dan 3) zijn mogelijk tegen betaling. Kijk hier voor de voorwaarden;
  • Na de gastles kunnen de leerlingen (eventueel en onder begeleiding van de school) een challenge uitvoeren: Snack Tracker. Daarbij onderzoeken de leerlingen de snoeproutes naar de supermarkt en doen aanbevelingen aan de gemeente hoe ze het zwerfafvalprobleem kunnen aanpakken. Klik hier.

Inhoud lessen:

De gastlessen gaan over de oorzaken, uitdagingen en mogelijke oplossingen van de plasticsoep. De interactieve les wordt gegeven door een ervaren, enthousiaste docent en bevat filmpjes, klassikale opdrachten en discussie. Tijdens de les wordt er ook aandacht besteed aan wat de leerlingen zelf kunnen doen om hun plastic footprint te verkleinen.

Interesse? Meld je aan door een mail te sturen naar gastlessen@plasticsoupfoundation.org onder vermelding van Vomar. Vermeld daarin ook een paar opties voor een mogelijke datum en tijden, en de locatie van de school.

€17.000 van VOMAR voor Plastic Soup Foundation

Vomar Voordeelmarkt heeft met de papieren tassen- en statiegeldactie eerder dit jaar maar liefst €17.000,- opgehaald voor de Plastic Soup Foundation. Voor elke verkochte papieren draagtas, als alternatief voor een plastic tas, is een bedrag van 5 cent gedoneerd. Daarnaast heeft de supermarkt een grote statiegeldactie opgezet in alle winkels van Vomar. Hartelijk dank daarvoor!