Japanse editie van de Plastic Soup Atlas van de Wereld

Amsterdam, 13 december 2019 – De Japanse editie van de Plastic Soup Atlas van de Wereld is verschenen bij de in Tokyo gevestigde uitgever Poplar Publishing. Deze bijzonder editie heeft een aanvullend hoofdstuk over plasticvervuiling in Japan.

Met een eerste druk van 7000 exemplaren verwacht Polar Publishing een brede verspreiding in Japan, dat meer dan 125 miljoen inwoners telt. De uitgever mikt vooral op bibliotheken en scholen. De Japanse Plastic Soup Atlas is online te bestellen (klik op de groene button).

Eerder dit jaar verscheen in Washington DC de Engelse wereldeditie onder de titel Plastic Soup: An Atlas of Ocean Pollution. En in Italië verscheen dit jaar een aparte uitgave, die net als de Japanse een extra hoofdstuk bevat over de plasticsoep in dat land. Met al deze internationale edities heeft de Plastic Soup Atlas van de Wereld (2018), die in samenwerking met de Plastic Soup Foundation door uitgeverij LIAS werd gerealiseerd, wereldwijde aandacht gekregen.

Bibliotheken en scholen

Liesbeth de Vries van uitgeverij LIAS, die de rechten aan Poplar Publishing verkocht: ‘Er is in de hele wereld belangstelling voor dit boek. Dat de Japanse editie vooral voor bibliotheken en scholen bedoeld is, verbaast mij niet: er komen veel thema’s in het boek aan bod, zowel oorzaken, gevolgen van de plasticsoep als oplossingen, en daarmee geeft het een goed overzicht van de problematiek. De tweede druk van de Nederlandse editie, die afgelopen januari op de markt kwam, wordt bij ons ook door scholen en bibliotheken besteld.’ LIAS is in contact met uitgevers in andere Aziatische landen en hoopt dat er straks ook een Koreaanse of Chinese variant zal zijn.

Lees ook – Uitreiking eerste exemplaar aan Jacqueline Cramer

Lees ook – Plastic Soup Atlas van de Wereld: herdruk en internationale edities

Bestel de Nederlandse of de Engelse wereldeditie via Bol.com!