5 juli 2022

In Krommenie stond het jubileumschooljaar 2021 –2022 in het teken van de aanpak van het wereldwijde plasticprobleem. De school bestaat dit jaar 50 jaar en heeft het hele jaar door activiteiten georganiseerd.

In september 2021 deed het Bertrand, met 1200 leerlingen, mee aan World Cleanup Day-scholeneditie en daarom kregen ze van onze ambassadeur DJ Sam Feldt een verrassingsoptreden. Tevens een spetterend begin van het jubileumjaar.

De onderbouw heeft tijdens het schooljaar niet alleen gastlessen ontvangen over plasticsoep, maar ook aansluitend de verdiepende lessen (challenges) aangeboden, waardoor de leerlingen goed wisten waarvoor ze uiteindelijk geld gingen inzamelen. Dit deden ze via een kleurenspelen en een opruimactie op het strand.

Ook de bovenbouw heeft niet stilgezeten. Klas 4-6 heeft ook het lesmateriaal van Plastic Soup Foundation ingezet om zich in de materie te verdiepen. Zij deden o.a. onderzoek naar hoe de school (wegwerp)plasticvrij kan worden en hoe de buurtsuper minder plastic zou kunnen gebruiken.Daarnaast hebben ze een aparte inleverton voor petflesjes gemaakt en statiegeldflessen opgehaald in de buurt. Ook zij hebben de buurt schoongemaakt!

Al met al een succesvol, leerzaam en vruchtbaar jubileumjaar. Met alle inzamelacties hebben de leerlingen bijna zesduizend euro opgehaald waarvoor leerlingen van de 1e klas een cheque overhandigde aan ons educatieteam. Wij zijn heel blij met deze bijdrage en gaan deze besteden aan onze campagne rondom Plastic Free July: Do the Switch!