Gastlessen basisonderwijs

Voor basisscholen in Nederland bieden wij gastlessen over plasticsoep. Een ervaren gastdocent gaat met de leerlingen in gesprek over de oorzaken, uitdagingen en gevolgen van plasticvervuiling. Vooral de gevolgen voor dieren komen aan bod. De leerlingen worden uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan en minder (wegwerp)plastic te gebruiken.

Praktische informatie

De gastlessen zijn geschikt voor de groepen 4 t/m 8. Een gastles bestaat uit informatie, filmpjes, klassikale opdrachten en discussie. Een gastles duurt één lesuur per groep. We houden een maximale groepsgrootte van 30 leerlingen aan.

De datum wordt vastgesteld in overleg met de school en onze gastdocenten. We bieden ook online gastlessen aan.

KOSTEN: Een gastles van circa 50 minuten voor één groep kost €150. Deze les kan ook drie keer achter elkaar aan verschillende groepen worden gegeven. Er komt dan per les €50 bij. Voor drie gastlessen binnen één dagdeel kom je dan uit op €250.

Opbouw gastles

  • Hoe ontstaat plasticsoep?
  • Wat zijn de gevolgen?
  • Wat kun je zelf doen?
  • Filmpjes
  • Klassikale opdrachten

Meer weten over onze gastlessen?

Meld je groep aan via het contactformulier hiernaast. Wij ontvangen dan graag meteen ook de gegevens van de groepen (niveau) en een paar opties voor een datum en tijd. Voor de planning zijn wij afhankelijk van de beschikbaarheid van onze gastdocenten. Wij komen er dan zo snel mogelijk op terug. Neem ook contact met ons op voor meer informatie over een digitale gastles.

Voor vragen kun je ons ook bellen op telefoonnummer 020 211 1348.