Gastlessen voortgezet onderwijs

Voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs hebben wij gastlessen ontwikkeld over de gevaren, uitdagingen en mogelijke oplossingen van plasticsoep. Leerlingen worden uitgedaagd om over plasticvervuiling na te denken. Na de gastlessen kunnen klassen zelf aan de slag met onze challenges die aansluiten op verschillende vakgebieden.

Praktische informatie

Onze gastlessen bestaan uit informatie, filmpjes, interactieve opdrachten en discussie. Ze worden verzorgd door enthousiaste, ervaren docenten en beslaan één lesuur. We houden een maximale groepsgrootte van 30 leerlingen aan.

De datum wordt vastgesteld in overleg met de school en onze gastdocenten. We bieden ook online gastlessen indien gewenst.

KOSTEN: Een gastles van circa 50 minuten voor één klas (max 30 leerlingen) kost €175. Deze les kan ook drie keer achterelkaar aan verschillende klassen worden gegeven. Er komt dan per les € 75 bij. Voor drie gastlessen binnen één dagdeel kom je dan uit op €325.

Opbouw gastles

  • Hoe ontstaat plasticsoep?
  • Wat zijn de gevolgen?
  • Wat kun je zelf doen?
  • Filmpjes
  • Quizvragen

Wat zeggen de docenten?

 

De Plastic Soup Foundation verzorgt interessante en inspirerende gastlessen over het probleem van plasticvervuiling. Er is veel kennis in huis en de gastlessen verzorgen een perfecte opstap voor een project of lessenreeks rondom dit thema.

Heel goed om dmv een gastles van Plastic Soup Foundation leerlingen bewust te maken van de hoeveelheid plastic in de wereld en de gevolgen hiervan! Leerlingen leren dat plastic in veel meer dingen zit dan ze denken!

Leuke, interessante gastles van een docent die écht weet waar hij het over heeft. Past zich gemakkelijk aan het niveau van de studenten aan en weet de studenten op een leuke manier te activeren. Leerlingen waren vanaf het begin tot het einde van de les geïnteresseerd en deden echt leuk mee. 

Door het bevlogen en persoonlijke verhaal van de gastdocent van de Plastic Soup Foundation hebben de studenten, en docenten, veel geleerd van de complexiteit van het plastic probleem en zijn er zaadjes gepland in bewustwording. Ook heeft de gastles (kleine) gedragsveranderingen op gang gebracht om zelf bij te dragen aan een schonere wereld!

De lesopzet is heel erg goed. Leerlingen worden geactiveerd en betrokken bij het onderwerp. We hopen volgend jaar weer een gastspreker van Plastic Soup Foundation te mogen verwelkomen. 

De gastdocent gaf een inspirerende gastles aan onze biologieleerlingen uit klas 4 VMBO. Wat maken we er een plasticsoep van op deze wereld! Ze bleef dichtbij de leerlingen en de les eindigde met tips & tops. Hoe kunnen we zelf bijdragen aan minder plasticvervuiling thuis en op school? Eyeopeners, waar we mee aan de slag moeten gaan! We hopen volgend jaar weer gebruik te mogen maken van deze gastles.

De gastdocent brengt de noodzaak om op een bewuste manier met plastic om te gaan over met een persoonlijke passie en de noodzakelijke urgentie voor een betere wereld. De les daagt leerlingen uit in actie te komen! 

Contact

Meld je klas aan via het contactformulier hiernaast. Wij ontvangen dan graag meteen ook de gegevens van de klassen (niveau) en een paar opties voor een datum en tijd. Voor de planning zijn wij afhankelijk van de beschikbaarheid van onze gastdocenten. Wij komen er dan zo snel mogelijk op terug. Neem ook contact met ons op voor meer informatie over een digitale gastles.

Voor vragen kun je ons ook bellen op telefoonnummer 020 211 1348.