Jaarlijks reikt de Plastic Soup Foundation vier prijzen uit: de Plastic Soup Terrine, de Politieke Pluim, de Plastic Tasjesaward en de Supermarktaward.

Houd voor de Politieke Pluim onze website en social media in de gaten zodat u weet wanneer u weer kunt stemmen op uw favoriete genomineerde politicus.

Plastic Soup Terrine

In september de Plastic Soup Foundation de Plastic Soup Terrine uit. Dit bokaal gaat naar een persoon uit het bedrijfsleven die op bijzondere wijze bijdraagt aan de strijd tegen de plastic soup.

De winnaars van de Plastic Soup Terrine tot nu toe:

2016: Marc van Boven, algemeen directeur van Weleda Benelux
2015: Erik Does, algemeen directeur Ekoplaza
2014: Colinda Hoegee, algemeen directeur van De Tuinen (nu Holland & Barret)
2013: Andreas Drenthen, CEO van de Nature Group

De Plastic Soup Foundation reikt elk jaar een pluim uit aan een politicus die zich heeft ingezet voor de strijd tegen de plastic soup. Tot en met 2015 werden nationale politici genomineerd, maar in 2016 hebben we de prijs voor het eerst internationaal uitgezet.

De Plastic Soup Foundation nomineert een aantal politici en het publiek bepaalt wie de Politieke Pluim krijgt. Houd onze website en social media kanalen in de gaten om te zien wanneer u weer kunt stemmen op uw favoriete politicus.

De winnaars van de Politieke Pluim:

2016: Mary Creagh, Britse Labour Party
2015: Liesbeth van Tongeren, Tweede Kamerlid voor GroenLinks
2014: Carla Dik-Faber, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie
2013: Manon Fokke, Tweede Kamerlid voor de Partij van de Arbeid

Sinds 1 januari 2016 geldt er een verbod op het gratis weggeven van plastic draagtassen. Veel winkeliers gunnen de Plastic Soup Foundation de verplichte heffing op tasjes. Daarom heeft de Plastic Soup Foundation de “Tasjes Award” in het leven geroepen met een bijbehorende oorkonde.

De allereerste Tasjes Award is in 2016 uitgereikt aan Arjan Roodenrijs, eigenaar van Meesterbakker Roodenrijs met 20 filialen in de regio Den Haag.

  • Supermarkt Award

    supermarkt award

In een groeiend aantal supermarkten kun je je statiegeld doneren aan de Plastic Soup Foundation. Elk jaar reiken we de Supermarkt Award uit aan de supermarkt die aan het einde van het jaar bovenaan onze ‘Statiegeldladder’ staat.

Wilt u meedoen met deze actie? Klik dan hier voor meer informatie.

Winnaars Supermarkt Award:

2016: Albert Heijn Sprengenpark, Apeldoorn
2015: Jumbo ’t IJ, Amsterdam
2014: Jumbo ’t IJ, Amsterdam