Trash Hunters

Welke verpakkingen komen het meest voor in het milieu? Wie zijn de producenten van deze items en wie de vervuilers? Dit zijn de vragen die we hopen te beantwoorden, en daar hebben we jouw hulp voor nodig! Door zwerfafval beter in kaart te brengen tijdens Trash Hunts kunnen we namelijk de bronnen van het probleem identificeren en confronteren.

Tijdens een Trash Hunt ruim je niet alleen op maar leg je het opgeruimde afval vast met behulp van de Litterati-app. Wereldwijd zijn op die manier al meer dan 2 miljoen items vastgelegd! Deze informatie maakt het mogelijk om het zwerfvuilprobleem bij de bron aan te pakken, bijvoorbeeld door betere verpakkingen te ontwikkelen of door statiegeld in te voeren op veel gevonden afvalitems zoals blikjes en flesjes.

Doe mee en draag bij aan een constructieve oplossing voor het zwerfafval en de plasticsoep! Ga op Trash hunt! Word lid van onze ‘Trash Hunters’ groep of creëer je eigen groep in de Litterati app.

Hoe werkt het?

Volg de volgende stappen:

  • Download de Litterati app
  • Maak een club aan OF “join the club” Trash Hunters – Plastic Soup Foundation
  • Om je bij onze bestaande Trash hunters club te voegen, zoek je naar  Trash hunters – Plastic Soup Foundation  en klik op “Join”!
  • Wanneer je een eigen club aanmaakt, zorg dat je de Plastic Soup Foundation als affiliate kiest. Dan komt de data bij ons terecht en kunnen wij ermee aan de slag! (bekijk hieronder de instructievideo). Via “Club Statistieken”, een knop linksonder in jouw club, zie je het totaal aan items, de top 5 items maar ook wie de top 5 leden zijn van jouw club!

Vervolgens kan je aan de slag! 

  • Maak een foto met de Litterati app van het afvalitem
  • Tag het afvalitem (het soort verpakking, het materiaal en het merk) en klik op ✓
  • Ruim het afval op! Zo brengen wij samen het zwerfafval in kaart!

Download hier de instructies in pdf:

Nederlands

Engels

World Cleanup Day

Op World Cleanup Day 2018 hebben duizenden mensen in Nederland met behulp van de Litterati-app enorm veel data verzameld over zwerfafval op straat. Meer dan 35.000 items zijn die dag alleen al in ons land geregistreerd (bekijk hier alle resultaten). De app heeft haar succes ruimschoots bewezen!

World Cleanup Day 2019 zal op 21 september plaatsvinden. Wil je meedoen? Ga naar WorldCleanupDay.nl