UnPlastic

UnPlastic is een composteerbare niet-plastic folie. Het is gemaakt van bio-afval: uit de voedingsindustrie, bijproducten en brouwerijafval.

Klik hier voor meer informatie

Popcorn Packaging

Verpakkingen op basis van popcorn die piepschuim moeten vervangen. Een team van onderzoekers gebruikt geplette maïs, gemaakt van de oneetbare bijproducten van de maïsvlokkenproductie, en gebruikt een stoomprocédé om die geplette maïs te doen uitzetten tot wat zij “gegranuleerde” popcorn noemen.

Klik hier voor meer informatie

 

Mushroom Packaging

MycoComposite van EcovativeDesign maakt gebruik van mycelium, de wortelstructuur van paddenstoelen, om materialen te kweken die plastic vervangen. Mycelium is de wortelstructuur van paddenstoelen, en wordt gebruikt om organische bijproducten van de landbouw, zoals houtsnippers, samen te binden tot duurzame, biogebaseerde en 100% composteerbare materialen.

Klik hier voor meer informatie

SCOBY

MakeGrow Lab ontwikkelt een nieuwe generatie materialen en middelen ter vervanging van fossiele grondstoffen in verpakkingen, textiel en meer. SCOBY is een thuis-composteerbare verpakkingsoplossing die groeit uit bio-afval. Scoby is plasticvrij en thuis composteerbaar. Het materiaal kan ook dienen als zuurstof- en microbiële bariere.

Klik hier voor meer informatie

FLAM

Een groep onderzoekers van de Singapore University of Technology and Design creëerde FLAM (fungal-like adhesive material), een biologisch afbreekbaar materiaal gemaakt van cellulose en chitine dat kan worden gebruikt voor 3D-printen.

Klik hier voor meer informatie

 

Peel Saver

Peel Saver, een idee van een team studenten aan de Nuova Academia dell Arte in Milaan (Italië), is een alternatief voor single-use geplastificeerde papieren verpakking. Het is gemaakt van op natuurlijke wijze behandeld aardappelschillenafval.

Klik hier voor meer informatie

Desintegra.me

Desintegra.me is een project dat werkt aan de ontwikkeling van een nieuw materiaal dat wordt gewonnen uit algen en wat in een periode van 2 tot 4 maanden wordt afgebroken.

Klik hier voor meer informatie

Aquafaba foam

Ontwerpster Paula Nerlich ontwikkelde een soort bioplastic op basis van aquafaba uit kikkererwten. Aquafaba is de vloeistof waarin peulvruchten gekookt zijn en dus een bijproduct van de bereiding. Het team heeft een manier ontdekt om het te gebruiken voor zowel flexibele als harde verpakkingen. Aquafaba van kikkererwten wordt verder gemengd met andere ingrediënten en gekookt, waarna het in de gewenste vorm wordt gebracht. Het wordt momenteel getest en blijkt potentieel te bieden voor industriële productie.

Klik hier voor meer informatie

Shell Homage

Shell Homage is een biologisch afbreekbaar composietmateriaal uit ei en notenschalen zonder giftige chemicaliën, het is volledig biologisch afbreekbaar. Het is toepasbaar voor productontwerp, interieurontwerp, verbruiksgoederen, mode-industrie en juweelontwerp.

Klik hier voor meer informatie

Shellworks

Shellworks maakt composteerbare materialen door uit afval van schaaldieren een biopolymeer (chitine) te winnen. De producten zijn composteerbaar en kunnen worden afgebroken in zee-, bodem- en huismilieu, en wanneer ze worden afgebroken fungeert het materiaal ook als een natuurlijke meststof voor planten.

Klik hier voor meer informatie