reCIRCLE

reCIRCLE vervangt wegwerpverpakkingen door herbruikbare alternatieven. Restaurants, winkels en evenementen kunnen ze kopen, gebruiken, hervullen en honderden keren wassen, alvorens ze terug te brengen naar reCIRCLE wanneer ze niet meer nodig zijn.

Klik hier voor meer informatie

Pieter Pot

Een platform om boodschappen te doen zonder verpakkingsmateriaal. Producten worden thuis geleverd in herbruikbare potten, die bij elke volgende bestelling weer worden opgehaald.

Klik hier voor meer informatie

Loop

Loop is een platform dat een statiegeldsysteem voor verpakkingen aanbiedt. Consumenten storten statiegeld op de verpakking van de producten die ze gebruiken, en als die op is haalt het bedrijf ze op, maakt ze schoon en hergebruikt ze in nieuwe producten.

Klik hier voor meer informatie

Closca

Het bedrijf Closca heeft een waterfles ontwikkeld met een app waarmee waterfonteinen over de hele wereld kunnen worden gelokaliseerd en waarmee gebruikers kunnen deelnemen aan uitdagingen en beloningen kunnen ontvangen voor elke keer dat ze bijvullen. Met meer dan 56.000 hervulstations wereldwijd moedigt Closca het gebruik van herbruikbare flessen aan.

Klik hier voor meer informatie

CupClub

CubClub is een abonnementsdienst waarmee klanten hun bekers kunnen terugbrengen naar elke deelnemende winkel, ongeacht het bedrijf waar ze de aankoop hebben gedaan. CupClub traceert bekers, deksels en etuis met behulp van RFID- en QR-technologie en verzamelt en reinigt alles voor hergebruik.

Klik hier voor meer informatie

Butterflycup

Een plastic-vrije papieren beker voor warme en koude dranken die kan worden weggegooid en gerecycled in de gewone papierbak. ButterflyCup heeft een ingebouwde drinktuit, zodat er geen plastic deksels en rietjes meer nodig zijn. De beker is waterbestendig gemaakt door een plastic-vrije en op water gebaseerde dispersiebarrière, dus bevat hij geen gelamineerd plastic of PLA waterdichte coating.

Klik hier voor meer informatie

TOMbag

Herbruikbare vuilniszakken, ontworpen ter vervanging van wegwerpzakken voor vuilnis thuis en op kantoor. Ze zijn gemaakt van rPET, wasbaar en waterbestendig.

Klik hier voor meer informatie

Strimbox

Strimbox is een voedselcontainer voor cateringactiviteiten gemaakt van een nieuw eco-kunststof materiaal dat tot 100 keer kan worden hergebruikt en tot 9 keer kan worden gerecycled. Het bevat geen hormoonontregelaars, die normaal worden gebruikt en gevaarlijk zijn voor onze gezondheid en zelden worden gerecycled. De containers zijn geïntegreerd met een intelligente chip die informatie verschaft over traceerbaarheid, naleving van certificering en lokalisatie in elke stap van de toeleveringsketen.

Klik hier voor meer informatie

Bee’s wrap sandwich wrapper

Bee’s wrap is katoen met een laagje bijenwas. Deze afwasbare verpakking kun je om producten als brood en kaas vouwen.

Klik hier voor meer informatie