Plastic Credit Exchange credit programme

Plastic Credit Exchange biedt bedrijven de mogelijkheid om hun plasticverbruik te compenseren. Bedrijven kopen een offstet voor een specifieke hoeveelheid plastic die uit het milieu moet worden verwijderd. Een netwerk van geaccrediteerde partners verzamelt, vervoert en verwerkt de geselecteerde hoeveelheid plastic afval, en het compenserende bedrijf ontvangt een certificaat van Plastic Credit en kan Plastic Neutraal worden.

Klik hier voor meer informatie

Corporate Plastic Stewardship

Een nieuwe aanpak om terugwinnings- en recyclingactiviteiten op te voeren en de verantwoordelijkheid voor de inspanningen van bedrijven om plastic afval te verminderen, te vergroten. Het project biedt richtlijnen voor bedrijven om hun plasticvoetafdruk te monitoren en erover te rapporteren, en een nieuwe plasticstandaard om de markt voor plasticcredits te reguleren die worden gebruikt om het plasticverbruik van organisaties te compenseren.

Klik hier voor meer informatie

Clear Rivers

Clear Rivers is een initiatief dat gebruik maakt van Litter Traps om plastic afval uit rivieren en havengebieden te verzamelen en dit te gebruiken om platforms te produceren die kunnen worden samengevoegd om een drijvend park te vormen (“Recycled Islands” genoemd)

Klik hier voor meer informatie

Ligapet

Door met aarde of zand gevulde PET-flessen aan elkaar te verbinden met een systeem van plastic ringen kunnen wanden van flessen worden gemaakt. Deze wanden kunnen worden aangesmeerd tot echte muren.  

Klik hier voor meer informatie

Plastic to Ride

In Indonesië kunnen reizigers de bus betalen door plastic flessen of bekertjes in te leveren bij de kaartverkoper.  Zo wordt gebruikt plastic een nieuwe valuta en wordt plasticrecycling gestimuleerd. 

Klik hier voor meer informatie

Plastic Bank

Plastic Bank stimuleert de recycling van plastic in ontwikkelingslanden. Door een geldbedrag te geven aan iedereen die plastic opruimt en bij een verzamelcentrum afgeeft, krijgen mensen een kans om in een schonere leefomgeving een bestaan op te bouwen. 

Klik hier voor meer informatie

Waste Free Oceans

Waste Free Oceans is een concept waarbij de lokale visserij in rustige tijden wordt aangespoord met de ‘Trash Catcher’ op jacht te gaan naar plastic in zee. De Trash Catcher kan in stromend water worden vastgelegd of achter een schip met lage snelheid worden voortgetrokken. Dit afgevangen plastic wordt zoveel mogelijk weer gerecycled tot nieuwe producten.

Klik hier voor meer informatie