UBQ

UBQ heeft een oplossing ontwikkeld die huishoudelijk restafval, bestemd voor stortplaatsen, omzet in een thermoplastisch materiaal. In tegenstelling tot traditionele recycling gebruikt UBQ de volledige afvalstroom, die niet hoeft te worden gescheiden. Het afval wordt geupcycled tot een nieuwe grondstof, een alternatief dat kunststoffen op oliebasis, beton, hout en mineralen kan vervangen.

Klik hier voor meer informatie

BlueBenu

Met een missie om schone energie, circulaire economie en vermindering van vervuiling door residuen te creëren, ontwikkelt BlueBenu een oplossing die het mogelijk maakt organisch en plastic afval om te zetten in ruwe olie en andere nieuwe petrochemische stoffen, met behulp van een nieuwe slimme technologie met een zero-waste benadering.

Klik hier voor meer informatie

R.I.D.

Cohda wil met hun R.I.D. (Recycling Identifying Device) plastic recycling verbeteren. Dit handzame apparaatje kan middels lichtbreking het materiaal van verpakkingen bepalen zodat het op de juiste manier kan worden gesorteerd.

Klik hier voor meer informatie

Ioniqa

Ioniqa is een bedrijf dat aan de hand van depolymerisatie (chemisch recyclen) gebruikt PET om kan zetten tot zuiver PET.

Klik hier voor meer informatie

Embraced

Embraced is een samenwerkingsverband waarin gewerkt wordt aan een luierrecyclingssysteem. De technologie zal de afvalstroom reinigen en opwerken naar secundaire ruwe grondstoffen, zoals plastic, cellulose en absorberende materialen. Deze grondstoffen zullen verder worden opgewerkt en geschikt worden gemaakt voor recycling en biochemische toepassingen. 

Klik hier voor meer informatie