Producten, installaties of (natuurlijke) processen die plastic uit het milieu helpen verwijderen.

Microplastic removal system

Een filterscherm met statische lading dat wordt gebruikt om microplastic van stranden te verwijderen, gemaakt van een polimeer materiaal dat een laag niveau van elektrostatische lading afgeeft. De zeef wordt geladen met droog zand en plastic, en door een heen-en-weer gaande beweging filteren gebruikers het zand handmatig door de zeef. De zeef heeft een maaswijdte van 0,7 millimeter, maar door de lage statische lading vangt hij materiaal tot 50 micrometer op.

Klik hier voor meer informatie

SeeHamster

SeeHamsters zijn compacte catamarans met een lengte van ongeveer 4,5 meter en een breedte van 2 meter en een geringe diepgang. Ze zijn uitgerust met opklapbare netten of vistuig om afval uit binnenwateren, zoals meren en rivieren, te verzamelen.

Klik hier voor meer informatie

Watergoat

Watergoat vormt een barrière tegen afvalwater voor beken, kanalen, vijvers of meren. Ze zijn ontworpen om te werken in snel bewegende, snel fluctuerende wateren.

Klik hier voor meer informatie

Sand Man

De Sand Man is een walk-behind zandzeef die ideaal is voor gebruik in kleine zanderige gebieden. Hij werkt door het zand op te tillen en een zeef te gebruiken om het vuil te zeven. Het vuil wordt vervolgens in de opvangbak gedeponeerd.

Klik hier voor meer informatie

Surf Rake

De Barber Surf hark is een door een tractor getrokken strandreiniger. Hij is verkrijgbaar in 3 modellen, geoptimaliseerd voor stranden van verschillende afmetingen.

Klik hier voor meer informatie

SCG Litter Trap

Een in Thailand geplaatste drijvende afvalvanger die gebruik maakt van een omloopklep om de waterstroming en -druk te benutten voor het vangen en opvangen van drijvend afval. Het heeft een 2-weg ingangssysteem dat gebruik maakt van natuurlijke waterstroming en druk om te helpen bij het verzamelen van afval dat op het wateroppervlak drijft en te voorkomen dat het weglekt door getijdenbeweging.

Klik hier voor meer informatie

Hoola One

Een machine die gebruik maakt van een drijfvermogen-scheidingsmethode om plastic deeltjes zo klein als 50 um terug te winnen. Het bestaat uit 3 verschillende modules om toegang te krijgen tot moeilijk bereikbare plaatsen, en het gebruikt een scheidingstechnologie om natuurlijk materiaal terug te brengen op de stranden.

Klik hier voor meer informatie

Marina trash skimmer

De Marina Trash Skimmer verzamelt afval en verwijdert olie en drijvend afval van het wateroppervlak. Het werkt met de natuurlijke stromingen van de plaats van installatie, de getijden en de heersende winden om afval en olie te verzamelen op één gemakkelijk bereikbare plaats, voor snelle verwijdering en afvoer.

Klik hier voor meer informatie

Versi-Cat Trash Skimmer Boat

De functie van de Versi-Cat verzamelt zwerfvuil en afval van het wateroppervlak in een uitneembare mand, die kan worden opgetild en rechtstreeks in een container aan de kant van de wal of in een container kan worden gegooid om te worden verwijderd. Door het ontwerp kunnen drijvende voorwerpen en half ondergedompeld afval tussen de rompen worden verzameld.

Klik hier voor meer informatie

Bandalong Boom Systems

Bandalong Boom Systemen worden over waterwegen geïnstalleerd en fungeren als een laatste barrière om afval op te vangen of af te buigen. De drijvende giekdelen worden aan elkaar gekoppeld en over een stuw, waterweg of dam gespannen om zwerfvuil op te vangen en te voorkomen dat het verder stroomafwaarts drijft.

Klik hier voor meer informatie