Microplastic removal system

Een filterscherm met statische lading dat wordt gebruikt om microplastic van stranden te verwijderen, gemaakt van een polimeer materiaal dat een laag niveau van elektrostatische lading afgeeft. De zeef wordt geladen met droog zand en plastic, en door een heen-en-weer gaande beweging filteren gebruikers het zand handmatig door de zeef. De zeef heeft een maaswijdte van 0,7 millimeter, maar door de lage statische lading vangt hij materiaal tot 50 micrometer op.

Klik hier voor meer informatie

Sand Man

De Sand Man is een walk-behind zandzeef die ideaal is voor gebruik in kleine zanderige gebieden. Hij werkt door het zand op te tillen en een zeef te gebruiken om het vuil te zeven. Het vuil wordt vervolgens in de opvangbak gedeponeerd.

Klik hier voor meer informatie

Surf Rake

De Barber Surf hark is een door een tractor getrokken strandreiniger. Hij is verkrijgbaar in 3 modellen, geoptimaliseerd voor stranden van verschillende afmetingen.

Klik hier voor meer informatie

Hoola One

Een machine die gebruik maakt van een drijfvermogen-scheidingsmethode om plastic deeltjes zo klein als 50 um terug te winnen. Het bestaat uit 3 verschillende modules om toegang te krijgen tot moeilijk bereikbare plaatsen, en het gebruikt een scheidingstechnologie om natuurlijk materiaal terug te brengen op de stranden.

Klik hier voor meer informatie

Tegra Kolk

Wavin Tegra is een straatkolk met filtertechnieken gemaakt van gerecycleerd plastic. Het vangt straatafval op om te zorgen voor een optimale afvoer van het straatwater en om te voorkomen dat materialen in het milieu terechtkomen.

Klik hier voor meer informatie

Enviro Buggy

Enviro Buggy is een vierwielige, zelfrijdende stofzuiger van roestvrij staal en aluminium die microplastics op het strand opzuigt. Het heeft twee manden in de stofzuigerbak, één voor de grotere stukken en één om de kleine stukjes in de onderste mand op te vangen. Er is ook een ingebouwde shaker om het opgezogen zand te filteren.

Klik hier voor meer informatie

Vroom zuiginstallaties

Vroom levert zuigtechnologieën die kunnen worden gebruikt om afval en verontreinigende stoffen uit de bodem, zand, grind en water te verwijderen. Het is zeer nuttig voor het verwijderen van groen- en restafval uit moeilijk bereikbare plaatsen.

Klik hier voor meer informatie

 

Nurdle Trommel

Deze trommelzeef is gemaakt om plastic nurdles uit het strandzand te filteren. Door het zand met een schep in de trommel te stoppen en aan de hendel te draaien, blijft alleen het plastic achter in de trommel. De activiteit zou een realisatie moeten wekken van de schaal van het probleem, het zogenoemde ‘Astronaut Effect’.

Klik hier voor meer informatie

Nurdle Machine

Deze nurdle machine is ontwikkeld om microplastics te filteren en op te ruimen van stranden en kustlijnen. Dit doet hij door als een grote stofzuiger al het afval op te zuigen, en vervolgens wordt in de machine het plastic van natuurlijk afval gescheden. Dit hulpmiddel maakt het opruimen van plekken waar mircoplastic vervuiling plaatsvind een stuk makkelijker.

Klik hier voor meer informatie

Project.BB

Project.BB heeft een strandrobot ontworpen die klein zwerfafval kan detecteren, herkennen en opruimen. De robot maakt gebruik van een detectiealgoritme en herkent nu al sigarettenpeuken. Uniek aan het project is dat het algoritme samen met strandgangers zal worden getraind, zodat de robot steeds meer afval gaat herkennen. Project.BB wil hiermee spelenderwijs bijdragen aan meer bewustwording omtrent zwerfafval.

Klik hier voor meer informatie