Producten, materialen, of processen die plastic lekkage naar het milieu helpen voorkomen.

reCIRCLE

reCIRCLE vervangt wegwerpverpakkingen door herbruikbare alternatieven. Restaurants, winkels en evenementen kunnen ze kopen, gebruiken, hervullen en honderden keren wassen, alvorens ze terug te brengen naar reCIRCLE wanneer ze niet meer nodig zijn.

Klik hier voor meer informatie

GoJelly

GoJelly – een gelatineachtige oplossing voor plasticvervuiling – is een project dat test hoe filters gemaakt van kwallenslijm (dat wordt afgescheiden wanneer kwallen zich voortplanten of gestrest raken) nanodeeltjes opvangen en zich daaraan binden, zodat microplastics uit afvalwater worden verwijderd.

Klik hier voor meer informatie

UnPlastic

UnPlastic is een composteerbare niet-plastic folie. Het is gemaakt van bio-afval: uit de voedingsindustrie, bijproducten en brouwerijafval.

Klik hier voor meer informatie

Pieter Pot

Een platform om boodschappen te doen zonder verpakkingsmateriaal. Producten worden thuis geleverd in herbruikbare potten, die bij elke volgende bestelling weer worden opgehaald.

Klik hier voor meer informatie

Loop

Loop is een platform dat een statiegeldsysteem voor verpakkingen aanbiedt. Consumenten storten statiegeld op de verpakking van de producten die ze gebruiken, en als die op is haalt het bedrijf ze op, maakt ze schoon en hergebruikt ze in nieuwe producten.

Klik hier voor meer informatie

Popcorn Packaging

Verpakkingen op basis van popcorn die piepschuim moeten vervangen. Een team van onderzoekers gebruikt geplette maïs, gemaakt van de oneetbare bijproducten van de maïsvlokkenproductie, en gebruikt een stoomprocédé om die geplette maïs te doen uitzetten tot wat zij “gegranuleerde” popcorn noemen.

Klik hier voor meer informatie

 

Mushroom Packaging

MycoComposite van EcovativeDesign maakt gebruik van mycelium, de wortelstructuur van paddenstoelen, om materialen te kweken die plastic vervangen. Mycelium is de wortelstructuur van paddenstoelen, en wordt gebruikt om organische bijproducten van de landbouw, zoals houtsnippers, samen te binden tot duurzame, biogebaseerde en 100% composteerbare materialen.

Klik hier voor meer informatie

SCOBY

MakeGrow Lab ontwikkelt een nieuwe generatie materialen en middelen ter vervanging van fossiele grondstoffen in verpakkingen, textiel en meer. SCOBY is een thuis-composteerbare verpakkingsoplossing die groeit uit bio-afval. Scoby is plasticvrij en thuis composteerbaar. Het materiaal kan ook dienen als zuurstof- en microbiële bariere.

Klik hier voor meer informatie

FLAM

Een groep onderzoekers van de Singapore University of Technology and Design creëerde FLAM (fungal-like adhesive material), een biologisch afbreekbaar materiaal gemaakt van cellulose en chitine dat kan worden gebruikt voor 3D-printen.

Klik hier voor meer informatie

 

Peel Saver

Peel Saver, een idee van een team studenten aan de Nuova Academia dell Arte in Milaan (Italië), is een alternatief voor single-use geplastificeerde papieren verpakking. Het is gemaakt van op natuurlijke wijze behandeld aardappelschillenafval.

Klik hier voor meer informatie