OPRUIMEN, ONDERZOEKEN EN OPLOSSEN 

Waar komt het zwerfafval vandaan, waar bevinden zich de hotspots? Welke producten en merken vinden we in het milieu en welke oplossingen zijn er? Plastic Soup Foundation is op zoek naar antwoorden op deze vragen door de handen ineen te slaan met gemotiveerde vrijwilligers. Zwerfafval is niet alleen één van de grootste ergernissen… plastic tassen, sigarettenfilters, snoepverpakkingen, waterflesjes en mondkapjes bestaan allemaal uit plastic. En plastic vergaat niet.  

Hoe kunnen we het probleem bij de bron aanpakken? Door het zwerfafval met een grote groep mensen onder de loep te nemen kunnen hele gebieden sneller opgeruimd en onderzocht worden. De informatie die wordt verzameld draagt bij aan meer kennis over de samenstelling van verpakkingen én de bronnen van zwerfafval. Samen op zoek naar (betere) oplossingen, en in gesprek gaan met wetenschappers, industrie en overheid. 

JOIN THE HUNT FOR PLASTIC TRASH 

Opruimen, onderzoeken, ontdekken en oplossen. In 2022 starten meerdere trainingen en plastic hunts. Wil je meer informatie ontvangende training volgen en meedoen aan een plastic hunt? Schrijf je nu alvast in om op de hoogte te blijven!

Meld je hier aan!

The hunt for plastic trash wordt mogelijk gemaakt door Radio 538. Van 17 -24 december kan iedereen die tijdens de kerstdagen een actie wil organiseren, donaties inzamelen voor Plastic Soup Foundation via Missie 538. De donaties gaan naar trainingen en materialen voor vrijwilligers om samen de jacht op plastic voort te zetten.  

Zwerfafvalonderzoek met de Litterati-app

Join the community!

Wereldwijd hebben Trash Hunters al meer dan 3.000.000 items geregistreerd en opgeruimd!

Wil je meedoen, download dan de Litterati-app. Maak vervolgens zelf een club aan of sluit je aan bij onze club ‘Trash Hunters Plastic Soup Foundation’. Let op: als je zelf een club aanmaakt, kies dan wel Plastic Soup Foundation als affiliate, anders komt de informatie niet bij ons terecht.

Aan de slag

Maak een foto van het afval met de Litterati-app, tag het item, klik op Ö en ruim het afval op. Onder ‘Club Statistieken’ kun je het totaal aan items zien, de topvijf van meest gevonden voorwerpen en je kunt zien wie van je club de meeste items heeft gevonden en opgeruimd.

Download de pdf als je de instructies wilt printen:

Zo gebruik je Litterati