zwerfafval opruimen

Trash Hunters zijn helden

Plastic tassen, sigarettenfilters, snoepverpakkingen, waterflesjes…. Zwerfafval is de grootste bron van macroplastics in het milieu en 80 procent van de plasticsoep in zee is afkomstig van land. Wij willen ervoor zorgen dat er geen afval meer in het water terechtkomt. En daar hebben we jouw hulp bij nodig.

Overal ter wereld zetten Trash Hunters zich in om onze planeet schoner en mooier te maken. Ze gaan op jacht naar zwerfafval, brengen het in beeld met de Litterati-app en ruimen het op. Met de informatie die wij via de app ontvangen, brengen we het afval in kaart en spreken we producenten en vervuilers op hun verantwoordelijkheid aan. Zo kunnen we samen op zoek gaan naar constructieve oplossingen. Zin om mee te doen?

Trash Hunt met de Litterati-app

Join the community!

Wereldwijd hebben Trash Hunters al meer dan 3.000.000 items geregistreerd en opgeruimd!

Wil je meedoen, download dan de Litterati-app. Maak vervolgens zelf een club aan of sluit je aan bij onze club ‘Trash Hunters Plastic Soup Foundation’. Let op: als je zelf een club aanmaakt, kies dan wel Plastic Soup Foundation als affiliate, anders komt de informatie niet bij ons terecht.

Aan de slag

Maak een foto van het afval met de Litterati-app, tag het item, klik op Ö en ruim het afval op. Onder ‘Club Statistieken’ kun je het totaal aan items zien, de topvijf van meest gevonden voorwerpen en je kunt zien wie van je club de meeste items heeft gevonden en opgeruimd.

Download de pdf als je de instructies wilt printen:

Zo gebruik je Litterati