Ambassadeurs

Dorian van Rijsselberghe

Ambassadeur Plastic Soup Foundation

Windsurfer en Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe is sinds de zomer van 2014 ambassadeur van de Plastic Soup Foundation. Daarnaast is hij mede-oprichter van Plastic Soup Junior, het platform waar kinderen zowel informatie krijgen over de plastic soep als in actie kunnen komen.

Dorian maakt zich grote zorgen om onze aarde en probeert daarom samen met PSF het plastic afval-probleem onder de aandacht te brengen en er toch wat aan te doen. Het klakkeloos gooien van (plastic) troep op straat en in het water moet stoppen, vindt de milieubewuste topsporter.

Vorig jaar deed hij als ambassadeur een oproep aan BV Nederland om te helpen de vervuilde baai van Rio de Janeiro schoon te maken, omdat Nederland groot is op het gebied van water- en afvalmanagement. Dorian:

“De baai is één grote afvalput. Kunnen we als Nederlanders niet de handen uit de mouwen steken en Brazilië helpen? Het gaat mij niet alleen om het schoonmaken van het wedstrijdwater van de Olympische Spelen maar om het structureel aanpakken van het lokale milieuprobleem.”

De Olympisch kampioen is onlangs, op 20 maart 2015, vader geworden van een dochter. Het is bijna zeker dat Dorian bij de Olympische Spelen van 2016 zijn titel kan gaan verdedigen in het, hopelijk dan weer schone, water van Rio de Janeiro.

This site uses cookies. Find out more about this site’s cookies.