Het strand is één grote asbak. Tijd dus voor de Beach Cleanup!
Het Noordzeestrand wordt weer opgeruimd door duizenden vrijwilligers. Hoe krijg je de stranden peukenvrij?
Met onze Beat the Microbead- app kun je zelf al je verzorgingsproducten scannen om te zien of er plastic in zit. Uit ons onderzoek blijkt er dat in 9 van de 10 cosmeticaproducten microplastics zitten. Hoe zit dat met jouw cosmetica-assortiment? Viel het je mee of tegen?
Geen paniek, gelukkig zijn er genoeg hele fijne merken zonder microplastics. Dus, als je ook liever microplasticvrije cosmetica wil gebruiken, helpen we je graag een beetje op weg.
Wil jij ook een plasticvrije badkamer? Download dan onze gids, bomvol tips en de beste (micro)plasticvrije producten.
Shampoo’s of conditioners zonder microplastics zijn er genoeg. Microplasticvrije shampoo zie je vaak terug in de vorm van shampoo bars. Die zien eruit als een stuk zeep, maar werken gewoon als normale shampoo. Een extra voordeel is dat voor shampoo bars geen verpakking nodig is.
Probeer bijvoorbeeld de shampoo bars van Happy Soaps of Zero Waste Path
Tandpasta en plastic hoeven we natuurlijk helemaal niet uit te leggen. Dat willen we gewoon niet. Het is van de zotte dat de bekende tandpastamerken hun tandpasta volstoppen met plastic. De duurzamere keuze is tandpasta in de vorm van tabletten, vrij van microplastics en zonder de plastic verpakking (die slecht recyclebaar is).
Probeer bijvoorbeeld de tabletten van Smyle of Weleda
Traditionele vervuilende deodorantbussen zijn niet meer nodig. Ook smeerbare deo’s werken super! Niks meer dan natuurlijke ingrediënten voor een effectieve bescherming tegen zweet.
Probeer bijvoorbeeld de deodorants van Nuud of We love the planet
Wil je ook microplasticvrije alternatieven voor voor make-up, gezichtscreme, bodylotion en zonnebrand producten?
Download dan onze userguide vol producten en tips voor een plasticvrije badkamer.
Het Noordzeestrand wordt weer opgeruimd door duizenden vrijwilligers. Hoe krijg je de stranden peukenvrij?
Baanbrekend onderzoek geeft indicatie van de hoeveelheid onzichtbare nanoplastics in de Waddenzee en wijst op een potentieel gevaar voor het zeeleven.
De industrie kan framing van de plasticsoep niet langer ontkennen. Voor een rapport uit 2015 worden nu excuses aangeboden.
ClientEarth heeft de Vlaamse overheid voor de rechter gedaagd. Zij willen zo voorkomen dat INEOS in de haven van Antwerpen zijn grootste investering in plastic ooit doet.