Kom in actie!

Het plasticprobleem is zo gigantisch dat je er soms moedeloos van wordt. Wat kunnen we doen tegen de plasticsoep? En helemaal: wat kun je zélf doen tegen de plasticsoep? Het probleem lijkt te groot om er nog iets aan te kunnen veranderen. Maar vergeet niet dat mensen vindingrijk zijn. Ook jij kunt veel meer dan je zelf misschien denkt! Dus, kom in actie en maak het verschil!

Als consument

Sponsoracties

Fanatieke sporter? Creatief? Student? Kunstenaar? Overweeg dan je volgende wedstrijd, expositie of happening te laten sponsoren en de opbrengst ten goede te laten komen aan  Plastic Soup Foundation. Of organiseer bijvoorbeeld een inzamelingsactie. Oceaanroeier Ralph Tuyn, hardloopster Lotte Damen en studentenvereniging Osiris gingen je al voor.

Kijk hier voor meer voorbeelden en zet je eigen actie op touw of organiseer een crowdfund-actie, bijvoorbeeld via Geef.nl of Facebook.

Cheque overhandiging aan PSF
Verzameld bedrag door Schoonhovens College
Vertrek Ralph Tuijn vanuit Portugal.
Lotte loopt van Cannes naar Nice voor Plastic Soup Foundation.
studentenvereniging
Schaap gemaakt van ballonlintjes
schone rivieren
Boskalis
ALDI
Stichting de Noordzee
supermarkt supermarkets
Dit is de dag zwerfafval
Beekse bergen
Aquaria
Better Places
Plastic Soup Surfer
plastic free july
Rainbow warrior
VU Nieuw-Zeeland
Gelderland
Surfrider
wubbo ockels
plastic soep
marathon
EMB
De Solar Store
business angels
alliander
handtekeningen
postcode loterij National postcode lottery
donatieknop
shirts
booking.com trash

DONEER EN MAAK HET VERSCHIL

Wil jij niet langer toekijken hoe de wereld verdrinkt in plastic? En sta je achter de werkwijze van Plastic Soup Foundation? Ga dan samen met ons de strijd aan tegen de plasticvervuiling!

We zijn trots op wat we in ons relatief korte bestaan hebben bereikt. Dat succes hebben we mede te danken aan onze trouwe achterban.

Wil je daarbij horen? Word dan ook donateur!

Steun onze toekomst via Give for Good

Give for Good maakt van jouw donatie een eeuwig-doorlopende inkomstenbron voor goede doelen in de toekomst. Steun ook onze toekomst en klik op de link hieronder!

give for good logo

Lekker op vakantie en PSF steunen

Plastic Soup Foundation maakt deel uit van het partnerprogramma van Booking.com. Als je via onze site, of deze link je volgende verblijf boekt, doneert Booking.com 7% aan ons. Je kunt hier zo vaak gebruik van maken als je wilt. Deel de link met anderen en vergeet hem niet aan je favorieten toe te voegen. Zo ga je met een goed gevoel op vakantie!Booking.com

My Little Plastic Footprint

Plastic is overal: in ons voedsel, in de lucht en in het water. En dat terwijl er sterke aanwijzingen zijn dat plastic, en de giftige stoffen die eraan worden toegevoegd, slecht zijn voor onze gezondheid. Wil je je eigen plastic voetafdruk verkleinen en de hoeveelheid plastics terugdringen waarmee je dagelijks in aanraking komt, download dan onze My Little Plastic Footprint-app!

wat kun je doen tegen plastic soep

Beat the Microbead

Van lippenstift tot zonnebrandcrème; aan heel veel verzorgingsproducten worden micro-en zelfs nanoplastics toegevoegd. Het gaat om piepkleine plasticdeeltjes die via het doucheputje in het riool belanden en uiteindelijk in zee terechtkomen.

Deze volledig vernieuwde en gratis app is de snelste manier om te leren of uw cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten plastic ingrediënten bevatten.

De app met behulp van machine learning-software de ingrediëntenlijst op verpakkingen leest en meer dan 500 verschillende microplastics kan detecteren. De gebruiker ziet meteen of het gescande product microplastics bevat en, zo ja, welke.

Als organisatie

Plastic Soup Angels

Plastic Soup Angels zijn bedrijven die achter de missie van Plastic Soup Foundation staan en met hun bedrijf actief trachten om te voorkomen dat er nog meer plastic in het milieu terechtkomt. De Angels ondersteunen ons financieel. We onderscheiden 3 verschillende soorten Angels, namelijk Business Angels, Eco Angels en Beauty Angels. Wil je ook een Plastic Soup Angel worden met jouw bedrijf?

Ontdek je Plastic Footprint!

Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar een sterke tool om de huidige plastic problemen het hoofd te bieden. De Plastic Soup Footprint laat organisaties ervaren wat hun kennisniveau is m.b.t. plastic. We laten ze nadenken over intern plasticbeleid, verantwoordelijkheden, communicatie en samenwerkingen in de keten.

Ben je benieuwd?

Wil je de Footprint eerst uitproberen? Dat kan met de gratis Plastic Soup Quickscan. Probeer het gratis!

Statiegeld doneren

Bedrijven die plastic flesjes verkopen/uitschenken kunnen er nu voor kiezen om het statiegeld aan een goed doel te doneren, zoals de Plastic Soup Foundation!

Doneerknop voor statiegeld

Wil je als supermarkt dat klanten hun statiegeld automatisch aan Plastic Soup Foundation kunnen doneren? Dankzij onze Business Angel Tomra is het heel makkelijk om gratis een donatieknop op het statiegeldapparaat in de supermarkt te laten monteren. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via het onderstaande contactformulier.

Samen tegen zwerfafval!

Wil je samen met je collega’s iets doen tegen de plasticvervuiling? Ga dan samen op Trash Hunt of doe mee aan World Cleanup Day en verzamel informatie over zwerfafval!

Door ons te helpen met afvalonderzoek lever je samen met je team een bijdrage aan een structurele oplossing voor zwerfafval. Lees hier meer over Trash Hunters en World Cleanup Day.

Donateurs in natura

Onderstaande organisaties doneren in natura aan Plastic Soup Foundation, bijvoorbeeld met creatieve en praktische diensten. Zo ondersteunt De Roos Advocaten ons bijvoorbeeld met juridisch advies en helpt Geckotech ons met de digitalisering van het Plasticdieet voor organisaties. Dank jullie wel!

Donatiebox

Tal van ondernemende winkeliers en bijvoorbeeld watersportcentra steunen Plastic Soup Foundation omdat ze onze organisatie en missie een warm hart toedragen. Een donatiebox is eenvoudig aan te vragen.Wil je ons ook helpen, neem dan contact met ons op via het contactformulier en kies als onderwerp ‘Samenwerken’. Je hoort snel van ons!

Andere vormen van samenwerking

Wil je op een andere manier met je bedrijf in actie komen? Dat kan natuurlijk. Ook goede ideeën voor samenwerking zijn altijd welkom. Neem contact met ons op via het contactformulier en je hoort snel van ons!

Als school

Lesgeven over plasticsoep

Door kinderen al op jonge leeftijd bewust te maken van de plasticproblematiek zetten wij ze aan het denken. Hoe ziet de aarde er over 50 jaar uit als we zo door gaan? Wat zijn de gevolgen van al dat plastic in ons milieu? Wat kunnen wij nu doen om het tij te keren? 

Voor zowel basisscholen als het voortgezet onderwijs hebben wij een uitgebreid lesprogramma. Bekijk ons gratis lesmateriaal hier:

Gastlessen

Geef jij het touw liever uit handen? Wij hebben een team van ervaren gastdocenten klaar staan om bij jou op school les te komen geven! Onze docenten weten precies hoe zij de leerlingen kunnen inspireren. Een gastles duurt 1 lesuur en bestaat uit informatie met filmpjes, klassikale opdrachten en discussie. 

Een hoopvol kinderboek: Dit was de plastictijd

Hoe leggen we aan onze kinderen uit dat we een heel groot, in bubbeltjesplastic verpakt probleem hebben? Geen leuke boodschap, maar we gaan het tóch vertellen. 

In dit boek nemen we kinderen mee naar de verre toekomst, waarin het plasticprobleem allang tot het verleden behoort. In Dit was de plastictijd leren kinderen alles over het plasticprobleem en welke jonge helden in opstand zijn gekomen om dit aan te pakken. 

Speciale actie voor leerkrachten op basisscholen: we delen gratis exemplaren van Dit was de plastictijd (mét lesbrief!) uit aan basisscholen in Nederland (lees de voorwaarden in de webshop).

Sponsoractie

Wil jij, samen met jouw klas of school, in actie komen voor Plastic Soup Foundation? Dat kan! Er zijn heel veel leuke manieren om geld op te halen. Organiseer bijvoorbeeld een sponsorloop, een kunstmarkt of doe een gesponsorde Trash Hunt en ruim zo meteen het afval op rondom jouw school. Hiernaast vind je andere acties die jou voor zijn gegaan voor inspiratie.

Maak hier alvast een actie aan of neem een kijkje in onze toolkit voor meer informatie:

Cheque overhandiging aan PSF
Verzameld bedrag door Schoonhovens College

Statiegeld doneren

Scholen die plastic flesjes verkopen/uitschenken kunnen er nu voor kiezen om het statiegeld aan een goed doel te doneren, zoals de Plastic Soup Foundation!

Plastic Soup Atlas

Aan de hand van ons boek Plastic Soup Atlas van de wereld kunnen docenten en leerlingen zich verder verdiepen in de plasticsoep. Het boek kan gebruikt worden als inkijkexemplaar in de mediatheek of als aanvulling op het lesmateriaal 

Andere vormen van samenwerking

Wil je op een andere manier met je school in actie komen? Dat kan natuurlijk. Ook goede ideeën voor samenwerking zijn altijd welkom. Neem contact met ons op via het contactformulier en je hoort snel van ons!