Hoe reduceer jij je plastic footprint?

Organisaties die plastic als milieuthema omarmen, blijven vaak steken in het verkleinen van klimaateffecten en verminderen van resources, en krijgen maar moeilijk grip op alle manieren waarop plastic uit het productieproces kan ‘weglekken’ en kan bijdragen aan de plasticsoep. De meest genomen maatregel tegenwoordig is het recyclebaar maken van plastic producten of het gebruik van gerecyclede halffabrikaten, maar dat is helaas niet voldoende om de almaar groeiende plasticproblematiek te beteugelen. Plastic Soup Foundation vindt dat er meer moet gebeuren om in de toekomst niet te verdrinken in plastic; we zullen de productie en het gebruik van plastic waar mogelijk moeten reduceren. Plastic Soup Footprint helpt je hierbij!

consumentengedrag

Hoe werkt het?

Wij laten organisaties ervaren wat hun kennisniveau is, we laten ze nadenken over intern plasticbeleid, over verantwoordelijkheden, communicatie en samenwerking in de keten. Je wordt beoordeeld op 4 invalshoeken waarbij gescoord kan worden op 5 niveaus of scopes, daarnaast adviseren wij over specifieke uitdagingen en nieuw te behalen doelen.

Wil je de Plastic Soup Footprint direct aanvragen? Dat kan via het aanvraagformulier.

Of wil je de Footprint eerst uitproberen? Dat kan met de gratis Plastic Soup Quickscan. De Plastic Soup Quickscan is de verkorte versie van de volledige Plastic Soup Footprint. Probeer het gratis!

Plastic Soup Footprint

Plastic Soup Quickscan