Word donateur en help ons plasticvervuiling te stoppen bij de bron

Waarom donateur worden?

Plastic Soup Foundation is een onafhankelijke stichting die laat zien dat het anders kan!
Wij…

  • .. .spelen een actieve rol in het debat waar ook ter wereld
  • …werken samen met parlementariërs en wetenschappers
  • …geven onderwijs aan kinderen
  • …geven je inzicht in je plastic verbruik en praktische tools om je te helpen je verbruik te verminderen

En met succes! We zijn trots op wat we in ons relatief korte bestaan hebben bereikt.

Je kunt al donateur worden vanaf € 5 per maand. Uiteraard mag je meer geven als je portemonnee dat toelaat. We houden je via e-mail en social media op de hoogte van wat we allemaal met jouw donatie doen. Doneer je ons al, maar wil je jouw donatie aanpassen? Mail ons dan op info@plasticsoupfoundation.org.

Wil je liever een bedrag overmaken gebruik dan het rekeningnummer van Plastic Soup Foundation:
IBAN: NL13 TRIO 0198 0475 17
BIC: TRIONL2U


Hoe besteden we jouw gift?

Projecten

82,4% gaat naar onze projecten. We bereiken ons doel door middel van verschillende campagnes en projecten. We richten ons hierbij op vier belangrijke thema’s: Gezondheid, Microplastics, Zwerfafval en Educatie.

Beheer en administratie

11% gaat naar beheer en administratie. Om de organisatie staande en draaiende te houden.

Fondsenwerving

6,6% gaat naar fondsenwerving om ervoor te zorgen dat wij onze projecten kunnen financieren en door kunnen blijven gaan met het bestrijden van de plasticsoep.

Belastingvrij schenken en nalaten

Belastingvrij schenken

Wil je belastingvrij aan ons doneren? Dat kan met een periodieke schenking. Als je minimaal vijf jaar op rij elk jaar een vast bedrag aan ons overmaakt, dan kun je je gift volledig aftrekken van je inkomstenbelasting. Zo komt jouw donatie volledig ten goede aan Plastic Soup Foundation.

Met dit formulier kun je zo’n periodieke schenking snel en makkelijk regelen. Vul het in en stuur het op naar onderstaand info-mailadres. Wij sturen het dan weer ondertekend retour zodat je het kunt gebruiken bij het invullen van je belastingaangifte.Nalaten aan Plastic Soup Foundation

Je kunt ons ook op een heel bijzondere manier steunen, namelijk door ervoor te kiezen Plastic Soup Foundation op te nemen in je nalatenschap. Omdat goede doelenorganisaties met een ANBI-status volledig zijn vrijgesteld van erfbelasting, zal jouw gift voor 100% ingezet kunnen worden in de strijd tegen plasticvervuiling.   

Wil je hier meer over weten? Wij sturen je graag meer info of gaan met je in gesprek. Neem contact met ons op via: “Plastic Soup Foundation begon in 2011 als een ‘grassroots’ organisatie; we stonden samen aan de basis van verandering. Wie nu goed om zich heen kijkt, werpt al een eerste blik op de mooiere wereld van straks. Ik heb die mooiere wereld al op mijn netvlies staan. Maar net als bijna tien jaar geleden, krijg ik dat niet voor elkaar zonder jou.”

Doneren kan ook via tikkie!