Doneer je statiegeld

Organisaties die plastic flesjes verkopen/uitschenken kunnen er nu voor kiezen om het statiegeld aan een goed doel te doneren. Plastic Soup Foundation is een van de doelen die gekozen kan worden!

Wil je als organisatie een steentje bijdrage tegen plasticvervuiling? Doneer statiegeld aan ons! Wij kunnen het goed gebruiken in onze strijd tegen de plasticvervuiling.

Hoe het werkt

  • Registreer je organisatie bij StatiegeldNederland als ophaalpunt.
  • Geef aan in de opmerkingen in het registratieformulier dat het statiegeld aan Plastic Soup Foundation gedoneerd mag worden.
  • Statiegeld Nederland maakt, op basis van de ontvangen statiegeldflessen, de opbrengst direct over naar Plastic Soup Foundation.

Statiegeld op alle plastic flesjes

Per 1 juli 2021 zit er 15 cent statiegeld op kleine plastic flessen van frisdranken en waters.

Hier heeft Plastic Soup Foundation zich samen met andere milieuorganisaties jarenlang hard voor gemaakt. Statiegeld zorgt niet alleen voor minder zwerfafval en lagere opruimkosten, maar ook voor schone retourstromen zodat recycling beter mogelijk is.

Waarom statiegeld doneren aan Plastic Soup Foundation?

Plastic Soup Foundation is een onafhankelijke stichting die laat zien dat het anders kan. We houden ons met één ding bezig: het stoppen van de plasticvervuiling bij de bron.

Om dat doel te bereiken leggen we graag de vinger op de zere plek, vooral bij de industrie en de overheid. We spelen een actieve rol in het debat waar ook ter wereld, we werken samen met parlementariërs en wetenschappers, zoeken alternatieven voor plastic, geven onderwijs aan kinderen en voeren campagnes waarbij we speelse tikjes uitdelen aan overheid, industrie en middenstand.

Steun ons in de strijd tegen plasticvervuiling en doneer statiegeld aan Plastic Soup Foundation. Registreer je organisatie als ophaalpunt en geef bij de opmerkingen aan dat je het statiegeld wil doneren aan Plastic Soup Foundation.

Bedankt voor je steun!

Bo Eide - Pile of rubbish