Welcome to our Business Community

Supported by game changing frontrunners and driven by our partners & supporters, we are united in our efforts to tackle the plastic tsunami at its source. Learn more about our partners & supporters by clicking on their logos.

We proudly present our Gold Business Partners.Please see below for the full listing of all our much-appreciated partners and supporters who contribute to our mission!

Companies that join our Business Community support the mission of the Plastic Soup Foundation. All member partners and supporters do everything they can in their business operations to prevent more plastic ending up the global ecosystem. This is possible from a 0% tolerance philosophy, but our community is open to companies that are not there yet and want to learn how things can be done differently. Companies that have formulated objectives for how their organization can reduce their plastic footprint. PSF sees a role in this as a respected challenger. The goal is to work together in the form of partnerships, thereby creating a powerful platform to create true system change. We do this by sharing knowledge, organizing live networking events, facilitating joint site visits, and stimulate peer learning. PSF remains independent in the collaboration. Together we are able to really give system change a face, and offer the consumer a perspective for action.

Interested? Please do not hesitate to contact us to see how your company can work with us.

We willen een dosis vrolijkheid en optimisme brengen en de allerbeste producten voor jou en voor de aarde. In HAPPY EARTH producten gebruiken we alleen 100% natuurlijke ingrediënten waar jouw huid blij van wordt. Als je iets op je huid aanbrengt is het fijn om te weten dat er geen vervuilende en vervelende ingrediënten in zitten zoals chemicaliën of andere nare toevoegingen. Daarom dragen wij met trots de keurmerken van de Plastic Soup Foundation, NATRUE en Vegan Society.
Er is een breed assortiment producten variërend van deodorant, douchegel, handzeep en bars tot babyverzorging. We produceren alles lokaal en onze verpakkingen zijn zo duurzaam mogelijk: zero waste, plasticvrij (blik) of 100% gerecyclede plastic flessen.
Happy Earth, Happy You!

Wij ondersteunen de Plastic Soup Foundation vanuit ons Pieter van Doorne Fonds. Dat Fonds stimuleert duurzaamheid en kansengelijkheid en ondersteunt als betrokken partner en met financiële middelen organisaties die deze zelfde doelen nastreven.

Wij ondersteunen de Plastic Soup Foundation vanuit ons Pieter van Doorne Fonds. Dat Fonds stimuleert duurzaamheid en kansengelijkheid en ondersteunt als betrokken partner en met financiële middelen organisaties die deze zelfde doelen nastreven.

We hebben een ambitieuze droom: het meest duurzame en groene koffermerk van de wereld te worden. Met het ontwikkelen van de I AM GREEN koffer maken we opnieuw mooie stappen om deze droom te verwezenlijken. De I AM GREEN koffer is vrijwel geheel gemaakt van 100% gerecyclede materialen.

Blij worden van boodschappen doen kan bij Ekoplaza, de biologische supermarkt. Blij van de kwalitatieve biologische producten die van nature lekkerder zijn en bijdragen aan een goede gezondheid. En blij omdat je weet dat elk product dat je koopt bijdraagt aan een betere wereld. We vinden dat een duurzaam product, duurzaam verpakt moet zijn. Daarom willen wij zo min mogelijk plastic.

’Smurfit Kappa is a FTSE 100 company and one of the leading providers of paper based packaging in the world. Packaging holds a valuable, sustainable role in guarding against waste and we use our strength in sustainable materials, packaging design, packaging recycling and industry leading expertise to develop more sustainable packaging solutions for our customers, our planet and ourselves

Wij ondersteunen de Plastic Soup Foundation vanuit onze bedrijfsfilosofie: goed voor de mens en goed voor de planeet. Middels onze CUBE tap je direct gekoeld en bruisend water uit de kraan wat de productie van plastic waterflessen overbodig maakt.

Middle Point is een maritiem recruitment bureau gespecialiseerd in het bemiddelen van engineers voor de Nederlandse en Duitse scheepsbouwindustrie. Middle Point draagt graag een steentje bij aan de economie en het milieu!

Wij hebben maritieme roots. Vanuit onze oorsprong kennen wij de vaart en voelen met haar mee. Als verzekeraar zetten wij ons actief in voor schippers, booteigenaren, meer veiligheid op het water, duurzamer varen en een schoner vaarwater.

Nohaca wilt zeilers inspireren en ondersteunen om op een duurzame manier te genieten van de wateren waarop zij varen met respect voor al het zeeleven. Plastic vrij water is voor echte zeilers het mooiste vaarwater!

Club Zand is een laidback beachclub in Castricum aan Zee. Bij Club Zand kun je iedere dag verantwoord genieten omdat wij in het bezit zijn van een Green Key certificaat. Iedere dag kijken wij naar onze mooi zee en plastic hoort hier niet thuis!

De missie van Dopper is mensen de mogelijkheid bieden om herbruikbare flessen te verkiezen boven wegwerpwaterflesjes. Om zo de wateren van de wereld te beschermen.

HempFlax is een sociaal verantwoordelijke en ethische onderneming die teruggeeft aan de aarde door betaalbare, natuurlijke hennepproducten op de markt te brengen. Door op inspirerende wijze het bewustwordingsproces van ondernemers te stimuleren in de wereldmarkt dragen wij bij aan het verduurzamen van hun onderneming.

RDM Design kijkt met een commerciële blik naar grafische vormgeving. Vormgeving moet iets opleveren, niet alleen mooi zijn. Doelstellingen halen hoeft echter niet ten koste te gaan van onze planeet. Ook in ons vakgebied wordt er te veel geproduceerd wat één keer wordt gebruikt en vervolgens in de container belandt. Niet als het aan ons ligt.

Weleda wil bijdragen aan de gezondheid van mensen en aan een gezonde aarde door het produceren en verhandelen van natuurlijke geneesmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten.

Ons doel is om jouw badkamer 100% plasticvrij te maken. Dit doen we o.a. met vrolijke en heerlijk geurende alternatieven voor traditionele shampoo, conditioner, deodorant, douchegel, gezichtsreiniger, lippenbalsem en scheerschuim. Allemaal handgemaakt in Nederland en vrij van palmolie. Check ons vrolijke assortiment op TheHappySoaps.com!

Muze Skincare is trotse supporter van Plastic Soup Foundation! Muze is een volledig op maat geformuleerde innovatieve anti-aging productlijn, ontwikkeld door het beste knowledge team ter wereld. Onze gehele lijn is vegan, watervrij, parfumvrij, natuurlijk, mircoplasticsvrij, dierproefvrij en niet hormoonverstorend. De actieve formules van Muze zorgen voor een gezonde huid en hebben een effectieve werking tegen vroegtijdige huidveroudering. Muze is goed voor je huid en goed voor de wereld.

De make-up en huidverzorging van INIKA Organic Make-up is 100% natuurlijk, biologisch, vegan, halal & dierproefvrij. Ook zijn de producten vrij parabenen, siliconen en microplastics. Met meer dan 40 awards is INIKA het puurste make-up merk dat de natuur te bieden heeft.

Korean skincare traditions are known to be the secret weapon for healthy and beautiful skin. Yepoda is bringing the Korean skincare expertise to Europe – while giving all our products our own twist: Our mindfully produced skincare products are made with the best natural and active ingredients and free of harmful ingredients such as microplastics.

Food for Skin is on a mission to clean up the beauty industry of microplastics, together! Because only together we can and will stop the usage of microplastics in skincare. Let’s go!

Chi Natural Life is al meer dan 40 jaar verbonden met de natuur. Over de hele wereld selecteren wij de beste, 100% natuurlijke grondstoffen voor onze pure essentiële oliën, natuurlijke huidverzorging en voedingssupplementen

Woezel & Pip willen het beste voor jouw kindje. Deze lijn is gemaakt met de meest bewust gekozen ingrediënten, met liefde voor de natuur en alle kindjes, jong en oud.

FLASKE staat voor duurzaamheid en gemak. We gebruiken herbruikbare, duurzame producten voor onderweg om eenmalig gebruik van plastic tegen te gaan. Kies uit ons brede assortiment aan drinkflessen, koffiebekers, voedselcontainers en thermosbekers om van jouw drankjes en etenswaren te genieten op perfecte temperatuur.

BenBits kauwgom is gemaakt met plant-based ingrediënten en heeft een plasticvrije verpakking. Door te kiezen voor BenBits help je mee om plastic in de natuur te verminderen, terwijl je van heerlijk frisse kauwgom geniet!

VANN is een duurzaam thermosflessen merk dat zich bezig houd met het aanbieden van hoogwaardige alternatieven voor het gebruik van eenmalige wegwerpflesjes. Hiermee pakt VANN het maatschappelijke probleem van eenmalige plastic aan.

Met Giffy geef je persoonlijk, digitaal & duurzaam. Verstuur je digitale cadeaukaart met een persoonlijke (video)boodschap en per verkochte cadeaukaart doneren wij aan Plastic Soup Foundation.

Samen met jou, de Plastic Soup Foundation en onze plasticvrije blokzeep strijdt LESSEAU voor een wereld zonder single use plastic.

Bij Crohill geloven we dat iedere organisatie de verantwoordelijkheid heeft om goed voor mensen te zorgen en de planeet netjes achter te laten. Wij willen de schoonmaakbranche verduurzamen door producten en methodes te ontwikkelen en op de markt te brengen die mens en milieu niet belasten. Crohill is in 1995 opgericht door Pim Hilgerdenaar. Schoonmaken is hem met de paplepel ingegoten: z’n opa verkocht ook al schoonmaakmiddelen aan bedrijven. Crohill is begonnen als groothandel in schoonmaakmiddelen. Inmiddels ontwikkelen we ook onze eigen producten en methodes, zoals Crohill slimmer schoon en Crohill schoner schoon. Dat doen we omdat we vinden dat het duurzamer moet en weten dat het duurzamer kan.

De milieu impact van plastic flesjes bestrijden met daadkracht: dat is waar we bij KRNWTR+ voor staan. Want iedereen houdt van water, maar niemand houdt van plasticsoep. Daarom biedt KRNWTR+ taps aan, aangesloten op leidingwater, die je horeca, kantoor of school kunnen voorzien van gefilterd, gekoeld en eventueel bruisend water. Rechtstreeks uit de lokale bron. Door de samenwerking aan te gaan met de Plastic Soup Foundation vertrouwen wij erop elkaars verhaal te kunnen versterken. Want het (plastic) tij keren, dat doen we samen!"

Hét platform om je huis en lifestyle op een leuke en makkelijke manier te verduurzamen. Voor iedereen die aan de slag wil met verduurzamen, zoals plastic verminderen of energie besparen, maar niet de hele dag met het huishouden bezig wil zijn. Terwijl jij met behulp van Groen Graag je plastic afval vermindert, gaat de Plastic Soup Foundation de strijd tegen plastic wereldwijd aan. Zo maak je niet alleen impact binnen je eigen omgeving, maar maken we samen wereldwijd impact.

Bij Airtender staan we voor ‘Maximum Taste, Minimum Waste’. Met onze producten gebruiken we lucht in de keuken en achter de bar om eten en drinken smaakvoller te maken én minder voedsel en (plastic) verpakkingen te verspillen. Dit doen we d.m.v. beluchten en vacumeren. We produceren in Nederland op een CO2-neutrale locatie met alleen gerecyclede materialen. We verenigen ons graag met de Plastic Soup Foundation om gezamenlijk plasticvervuiling te voorkomen.

Wij beschermen en verduurzamen gebouwen van nu voor de generaties van morgen. Onze producten beschermen isolatie en constructies zodat de energieprestatie wordt verbeterd en uitstoot van gebouwen wordt gereduceerd. Ondanks dat onze folies worden vervaardigd van kunststof, zijn wij ons ervan bewust dat niet-duurzame kunststoffen en dan met name wegwerp plastics een negatieve impact hebben op mens en milieu. Naast dat we momenteel aan het testen zijn met bio-based alternatieven voor onze producten, heeft recycling een absolute prioriteit en reduceren we ons gebruik van single use plastics in productie, verpakking en distributie steeds verder. Als partner van de Plastic Soup Foundation zetten wij een volgende stap in de strijd tegen single use plastics.

WHAT ARE THE ADVANTAGES?

 • Attendance at our live Networking Events (amount of guests registration within reason linked to your company’s size)
 • Shout-out on our PSF Linked in account (30 K followers globally)
 • A ‘Proud Supporter of PSF’ or ‘’Proud Partner of PSF’’ logo for internal and external communication (website, brochure)
 • Subsription to our quarterly Business Community Newsletter with current developments, the best tips for a plastic-free life and news about our campaigns and projects.
 • Invite to our Expert Symposia on Plastic and Health (depending on membership)
 • Consultancy and insights about your plastic footprint (depending on membership)
 • Promote of your eco-friendly and microplastic-free products via our social channels
 • Membership of PSF Linkedin Business Community group

BECOME PART OF THE BUSINESS COMMUNITY

 • Strengthen your message and mission as an environmentally conscious company
 • Become part of a business network of changemakers who strive for impact
 • Make use of all PSF’s expertise and network in the field of plastics
 • Give substance to social corporate responsibility, do your bit for the environment
 • Consciously choose methods that have the least impact on emissions and pollution, we help you with that!
 • Bring values ​​into your company and strengthen your sense of purpose policy

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen