Doe ook mee met World Cleanup Day 2019!

Op zaterdag 21 september 2019 gaat de hele wereld weer opruimen! In 2018 was World Cleanup Day een groot succes. 158 landen deden mee en samen met miljoenen mensen voorkwamen we dat veel plastic afval (via de rivieren) de plasticsoep in zee bereikte!  

Op World Cleanup Day worden wereldwijd illegale vuilstortplaatsen geregistreerd en opgeruimdIn Nederland richten we ons die dag vooral op zwerfafval. Het doel van World Cleanup Day is natuurlijk om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen, maar ook om meer kennis te vergaren over welk soort afval op straat en in de natuur rondzwerft. Die kennis is onmisbaar voor structurele oplossingen. We moeten weten welk afval in ons milieu ronddwaalt om te zorgen dat het er morgen of volgende week niet opnieuw ligt. 

Hoe doe je mee?

Alle aangemelde opruimacties komen op een interactieve kaart van Nederland op www.worldcleanupday.nl, zodat je kunt zien welke acties er bij jou in de buurt plaatsvinden. Maar let op, we zijn op dit moment druk bezig met de ontwikkeling van de kaart. Deze kaart is nog niet gereed, maar komt binnenkort online. Tot die tijd kan je je via dit formulier aanmelden zodat wij je op de hoogte kunnen houden van de ontwikkelingen.

 

Verenigingen en organisaties die graag zelf de handen uit de mouwen steken en met hun leden of medewerkers willen meedoen, of organisaties en bedrijven die een bijdragen willen leveren aan het succes van World Cleanup Day NL financieel, of in natura, kunnen zich ook aanmelden via dit formulier.

Wij nemen vervolgens contact met u op en houden u op de hoogte!

Resultaten van World Cleanup Day NL 2018

Breng het afval in kaart met de Litterati-app

Het in kaart brengen van het zwerfafval doen we met behulp van de Litterati app. Deze app is heel makkelijk: hij legt de precieze locatie vast waar je iets hebt aangetroffen, maar ook van wat voor materiaal en welk merk iets is. Met deze informatie zorgen we ervoor dat politiek en bedrijfsleven het probleem bij de bron gaan aanpakken (denk aan statiegeld op flesjes en blikjes of duurzamere verpakkingen).

Download hier de app en lees hoe het werkt.