Oliver Heldens werkt samen met de Plastic Soup Foundation om oceaanvervuiling tegen te gaan

Oliver Heldens is de nieuwste ambassadeur van de Plastic Soup Foundation en hij levert een bijzondere bijdrage aan het bestrijden van oceaanvervuiling. Binnen één maand heeft hij met MBRC the ocean al meer dan 10.000 euro opgehaald met de verkoop van de nieuwe MBRC the Ocean-armband‘.

De Plastic Soup Foundation heeft een duidelijke missie: ‘No plastic waste in our water’. De MBRC the Ocean-armband is gemaakt van gerecycled plastic afval dat is omgezet in geregenereerd nylon.

Door de steun van Oliver wordt de armband nu al door duizenden mensen over de hele wereld gedragen. Het besluit om mee te werken aan dit initiatief komt voort uit het respect dat Oliver heeft voor het milieu. Naast zijn overtuigende muziekrepertoire heeft de oceaan een speciaal plekje in Olivers hart.

“De zee is als een liedje dat ik graag mooi wil houden tot het einde. Doe mee en maak onze oceanen weer mooi. Daarom ben ik een trotse ambassadeur van de Plastic Soup Foundation, een van de geweldige initiatieven die strijden voor een schonere oceaan,” vertelt Oliver.

Maria Westerbos, directeur en oprichter van de Plastic Soup Foundation zegt hierover: “We zijn heel trots dat Oliver Heldens nu bij de ambassadeurs van de Plastic Soup Foundation hoort, we denken dat een samenwerking met een artiest zoals hij en met zijn publiek ons kan helpen om het verschil te maken. Ik hoop dat er meer artiesten en muzikanten ons komen steunen in onze strijd!”

 

Over Oliver Heldens:

Oliver Heldens is een jonge Nederlandse ster met een heel eigen geluid. Hij heeft al diverse nummer 1-hits en 1 miljard streams op zijn naam staan. Niet alleen is hij een van de meest getalenteerde producenten in zijn vakgebied, maar hij is ook officieel een van de populairste dj’s ter wereld. Hij staat op de dertiende plaats in de DJ Mag Top 100 van 2017. Met een druk tourschema speelt hij het hele jaar door zijn eclectische en supersnelle beats voor honderden of zelfs duizenden liefhebbers tegelijk.


Over MBRC the ocean:

MBRC the ocean is een nieuw modemerk. Volgens de merkfilosofie is het tijd om de manier te veranderen waarop we denken en handelen. Het merk doneert meer dan 30% van de inkomsten aan de Plastic Soup Foundation. MBRC the ocean is op 24 juni 2018 gelanceerd tijdens de Volvo Ocean Race in Den Haag. Binnen een maand heeft MBRC al € 10.000 gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation. Het doel is om eind 2019 meer dan € 500.000 te hebben binnengehaald.


Over de Plastic Soup Foundation:

De Plastic Soup Foundation wil de toenemende vervuiling van de oceanen door plastic een halt toe roepen, zowel nationaal als internationaal. Sinds 2011 pakt de organisatie het probleem van plasticvervuiling aan met slimme en grappige campagnes. De grootste en bekendste campagne van de Plastic Soup Foundation is ‘Beat the Microbead’. Met deze campagne wil de stichting cosmeticamerken over de hele wereld oproepen om niet langer microplastics toe te voegen aan hun producten. Tot nu toe zijn 99 NGO’s uit 44 landen betrokken bij de wereldwijde microbeadcampagne. De Plastic Soup Foundation pakt ook andere bronnen van plasticvervuiling aan, zoals wegwerpplastic en microvezels in synthetische kleding. Volgens de internationale pers is de organisatie op dit moment ‘een van de toonaangevende belangengroepen die plasticvervuiling bestrijden’. Door samen te werken met MBRC the ocean wil de Plastic Soup Foundation een breder en diverser publiek bereiken.