Hoe de ‘p’ van plastic in de duikerstaal werd opgenomen
Om met elkaar te communiceren hebben duikers speciale handgebaren voor allerlei vissen en zeedieren, maar waarom eigenlijk niet voor plastic?
Om met elkaar te communiceren hebben duikers speciale handgebaren voor allerlei vissen en zeedieren, maar waarom eigenlijk niet voor plastic?
Amsterdam, 12 juni 2019 – Voor het eerst is het gefilmd: koralen eten microplastics. En ze lijken het nog lekker […]
Amsterdam, 30 mei – Zondag 26 mei werd de eerste Sponsorduik van Duik Nederland Schoon gehouden in de Toolenburger Plas […]
Amsterdam, 30 januari 2018 – Koraalriffen zijn het meest soortenrijke ecosysteem in de oceaan. Ze bruisen van het leven, maar […]
Tussen 1 en 12 mei hebben negen duikers van Ghost Fishing voor Greenpeace achttien duiken gemaakt naar drie scheepswrakken in […]
Goed nieuws. De winnaar van de Green Challenge van het nieuwe TV-programma Iedereen Kan Het! (Omroep Max) heeft een slimme oplossing bedacht voor eenmalige plastic voedselverpakkingen: verpakkingen gemaakt van zeewier.
Nylon en polyester hinderen de groei en het herstel van onze luchtwegen, concluderen wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen, TNO en Plymouth Marine Laboratory in nieuw onderzoek naar het effect van microplastics en microvezels op onze gezondheid.
Ben je bekend met de problematiek rondom plasticvervuiling van ons milieu, wil je op dat gebied een verschil maken en studeer je Bedrijfskunde, Ondernermerschap, Commerciële Economie of een soortgelijke studie? Kom dan bij Plastic Soup Foundation stage lopen!
Europese landen dragen bij aan de plasticvervuiling in Zuidoost-Aziatische landen, omdat louche handelaren hun gang kunnen blijven gaan. Dit blijkt eens te meer uit een recente uitzending van Pointer in samenwerking met onderzoeksjournalisten.