Baanbrekend onderzoek toont aan Plastic dringt ons brein binnen via de neus
In een baanbrekend onderzoek van de Universiteit van Sao Paulo is voor het eerst aangetoond hoe plastic in de menselijke hersenen door kan dringen.
Red Bull is met recht trots op de milieuprestaties van zijn blikjes. Ze zijn 60% lichter dan enkele jaren geleden en dat bespaart veel grondstof. Ze zijn 100% recyclebaar en transport van blikjes vergt minder energie dan dat van flessen van PET of glas. Er is echter één probleem. Blikjes in de natuur ontsnappen aan de gewenste recycling. De site van Red Bull hierover: “Helaas is rondzwervend afval nog steeds een groot probleem in sommige regio’s. Als je er voor zorgt dat je blikje in een prullenbak belandt, houdt dat onze landschappen ongerept, vermindert het het energieverbruik en het gebruik van natuurlijke hulpbronnen.”
Dankzij Trash Hunters weten we nu dat Red Bull het merk is dat het meest in de natuur wordt teruggevonden. We weten ook dat het plaatsen van meer prullenbakken niet of nauwelijks helpt en dat de overwegend jonge drinkers van deze energy drank relatief moeilijk op te voeden zijn. Met andere woorden: zonder een structurele aanpak blijven Red Bull blikjes de natuur ontsieren.
Red Bull heeft 50 miljard blikjes verkocht in meer dan 167 landen. In welke landen is het afval-probleem het kleinst en hoe valt dat te verklaren? Hoe denkt Red Bull ook fantastische milieuprestaties te boeken bij de aanpak van zwerfvuil? Welke maatregelen moeten volgens het bedrijf door de overheid of de frisdrankenbranche worden genomen? Het is niet alleen tijd voor serieuze antwoorden, maar vooral voor een aanpak die bijdraagt aan een wezenlijke vermindering van het zwerfvuil dat de blikjes van Red Bull veroorzaken. Wij nodigen Red Bull uit de dialoog aan te gaan.
In een baanbrekend onderzoek van de Universiteit van Sao Paulo is voor het eerst aangetoond hoe plastic in de menselijke hersenen door kan dringen.
Minderoo Foundation brengt nieuw rapport uit: Onze gezondheid loopt ernstige schade op door plastic en de chemicaliën daarin.
Op 25 en 26 juni vond de Future Fabrics Expo 2024 plaats in Londen. De insteek van deze beurs is om te laten zien dat het heel goed mogelijk is om kleding te maken van duurzame materialen.
Op twee juni 2024 is professor Dick Vethaak overleden. Met hem is gaat een groot en vooruitstrevend wetenschapper verloren, maar vooral ook een fantastische echtgenoot en vader.