#RefuseSingleUse: doe het voor onze planeet!

 

Voor Earth Day dit jaar, op 22 april, werkt Plastic Soup Foundation samen met cosmeticamerk LUSH om consumenten in Nederland en België te vragen om single-use plastic items voor eens en altijd te weigeren.

Waarom? Zou je je af kunnen vragen. Omdat, als we ons plastic gebruik doorzetten, er in 2050 meer plastic in de oceaan zit dan vis, volgens de Ellen McArthur Foundation.

Plastic flessen, tassen en rietjes. Het kost 5 seconden om gemaakt te worden, ze worden 5 minuten gebruikt en ze doen er meer dan 500 jaar over om te verdwijnen. Ze verdwijnen eigenlijk helemaal niet; ze breken af in kleinere stukjes, worden opgegeten door plankton en komen in de voedselketen terecht. En raad eens wie er bovenaan deze voedselketen staan? Wij!

Met de campagne ‘Dit vluggertje komt ons duur te staan’ vragen we mensen om publiekelijk de uitdaging aan te gaan om te stoppen met het gebruiken van één, twee of drie van deze top-3 meest gevonden single-use plastic items voor 30 dagen. Dit slippertje is misschien van korte duur, maar de gevolgen zijn voor altijd.

Ga de 30-dagen durende uitdaging aan en daag drie vrienden uit om hetzelfde te doen. Doe je mee? Ga naar onze landingspagina om de uitdaging aan te gaan en daagje vrienden uit hetzelfde te doen!