Davines
,

Davines financiert gastlessen voor middelbare scholen

 

Davines

Amsterdam, 23 oktober 2018 – Dankzij de gulle sponsoring van haar- en huidverzorgingsproducent Davines kan de Plastic Soup Foundation een aantal gastlessen over plasticsoep gratis aanbieden aan middelbare scholen in Nederland. Het gaat om drie aaneensluitende gastlessen per school (totaal circa 90 leerlingen) ofwel 2 lezingen in combinatie met een documentaire (totaal circa 150 leerlingen). Hierin worden de oorzaken, gevolgen, uitdagingen en mogelijke oplossingen van plasticsoep besproken. De organisatie vindt het belangrijk om deze doelgroep bewust te maken van de problematiek, omdat ze gelooft dat de jeugd de verschilmakers van de toekomst zijn.

Na de gastles kunnen de leerlingen aan de hand van een Trash Hunt ook zelf ervaren hoeveel zwerfaval op straat, langs fietspaden en in parken ligt. Door de gevonden items te registreren met de app Litterati helpen zij de Plastic Soup Foundation aan citizen science en kan de politiek en industrie gewezen worden op haar verantwoordelijkheid.

Interesse?

Heb je interesse in een gratis gastles over plasticsoep op jouw middelbare school? Mail dan naar: educatie@plasticsoupfoundation.org o.v.v. Davines plasticsoep gastlessen. Meld je snel aan, er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Meer informatie vind je op onze educatiepagina.

Over Davines

Davines werd in 1983 opgericht door de familie Bollati in Parma. In de eerste instantie als een onderzoekslaboratorium, gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige haar- en huidverzorgingsproducten voor internationaal bekende cosmeticabedrijven. In 1993, werd het merk Davines gelanceerd voor de ontwikkeling van haarproducten bestemd voor de professionele markt. Davines streeft naar een positieve impact op mens en het milieu, en is aanwezig in meer dan 90 landen, waaronder Nederland.