Lotte loopt van Cannes naar Nice voor Plastic Soup Foundation.
,

Lotte loopt marathonafstand van Nice naar Cannes

De 22-jarige Lotte Damen houdt van hardlopen en liep in 2016 de halve marathon van Leiden. Ze heeft de smaak te pakken gekregen en wilde dit jaar een stap verder gaan. Niet alleen gaat ze een langere afstand lopen – maarliefst 42,195 van Nice naar Cannes – ook wil ze iets bijdragen “aan een hoger doel” zoals ze zelf zegt. Dat hogere doel is de Plastic Soup Foundation. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee.

Lotte wil zich laten sponsoren voor haar sportieve prestatie en wil de uiteindelijke opbrengst aan ons doneren. Ze heeft €1.000,- als doelbedrag gesteld en heeft inmiddels al meer dan de helft opgehaald. De loop vindt pas plaats in november, dus er is nog tijd om het doelbedrag te halen.

Als je Lotte wilt steunen, doneer dan via Geef.nu. Wil je op de hoogte blijven van de actie van Lotte en die van anderen? Houdt dan onze website in de gaten.

Update 7 november:

Lotte Damen loopt de marathon van Cannes naar Nice

De marathon is uitgelopen!! Het was een ontzettende bijzondere en tegelijkertijd zware belevenis. De route was adembenemend mooi langs de azuurblauwe zee en je kon vanaf de start in Nice precies in de verte zien waar je nog heen moest lopen. ’s Ochtends stormde en regende het, maar al snel brak de zon door en was het prachtig weer. Leuk om te horen was dat de organisatie meerdere malen benadrukte om afval in de daarvoor bestemde bakken te deponeren en plastic tassen en regenjassen niet rond te laten slingeren in verband met de kans op het waaien van plastic in de zee.

Ik heb een, voor mij, lekker rustig tempo aangehouden, omdat ik mijn eerste marathon wel zonder verdere blessures wilde uitlopen. Mijn eindtijd was uiteindelijk 4 uur en 36 minuten, waarvan ik geen 1 minuut gewandeld heb. Als aandenken is de spierpijn behoorlijk aanwezig!

De eindstand van het opgehaalde geld is neergekomen op 883,20 euro!! Ik hoop dat hier iets moois mee gedaan kan worden. Daarnaast waren een aantal mensen in mijn omgeving nog niet echt bekend met wat de Plastic Soup Foundation doet en nu wel!

Al met al een super geslaagd avontuur, nu is het tijd om te herstellen.

Update 5 oktober:

De Facebookpost over mijn marathon is inmiddels alweer ruim 3 maanden geleden. Het behalen van mijn streefbedrag voor de Plastic Soup Foundation komt steeds dichterbij. Ontzettend bedankt voor alle donaties en lieve berichten tot nu toe, daar ben ik heel dankbaar voor! Het duurt nu niet lang meer voordat ik in Nice aan de start sta. De hardloopsessies door Noordwijk, over het strand en in het bos zijn dan ook nog volop aan de gang. Al is het de planning er in de vakantie een beetje bij ingeschoten. Voor de zomervakantie is het mij gelukt om 32 kilometer te lopen in minder dan 3 uur! Hier ben ik erg blij mee. Als ik dit niveau weer weet op te pakken de komende weken belooft dit veel goeds voor het echte werk! Aangezien ik alleen train voor de marathon, is het soms wel moeilijk om gemotiveerd te blijven. Motiverende reacties op mijn Instagrampagina lotsfirstmarathon zijn dan ook meer dan welkom!

Heb je interesse om mij te sponsoren en een steentje bij te dragen aan een schone zee, neem dan een kijkje op mijn actiepagina. Alvast bedankt! In de tussentijd doe ik mijn best om een goede tijd neer te zetten op 5 november!