Belgische solo roeier Carl Plasschaert steekt de oceaan over voor de Talisker Whiskey Ocean Race!

Carl Plasschaert hoorde van de Talisker Whisky Ocean Challenge voor het eerst in Januari 2018. In december 2019 gaat hij als Team Maktub van start als solo roeier om de oceaan over te steken. Het Arabische woord ‘Maktub’ staat voor een avontuur dat al geschreven is. De hoofdrolspeler in het boek ‘De Alchemist’ van Paulo Coelho, die er voor kiest het onbekende avontuur aan te gaan is de motivatie om als eerst Belg een solo reis te maken over de oceaan.

De uitdaging die start in La Gomera, een Canarisch eiland, eindigt in Antiqua in de Caribische zee. Een reis over de Noord-Atlantische oceaan van 5.000 km die al roeiend afgelegd moet worden en die jaarlijks start midden december. Een 30 tal team waaronder 7 soloroeiers van over de hele wereld zullen in de editie van 2019 deelnemen.

Als solo roeier is een goed team aan de kant van cruciaal belang aldus Plasschaert.

Samen met zijn team willen we dit avontuur volbrengen en hierbij geld ophalen voor de Plastic Soup Foundation.
De Plastic Soup Foundation wenst Carl heel veel succes!

www.atlanticjourne.be