Schepnetten en vuilniszakken voor bezoekers van de Canal Parade

De jaarlijkse Gay Pride in Amsterdam trekt honderdduizenden bezoekers naar de stad. Het feestelijke evenement, met als hoogtepunt de Canal Parade op het water, is voor velen een reden om extra uit te pakken. Zo’n feestje zorgt ook voor veel afval, daarom was Plastic Soup Foundation als onderdeel van het convenant Amsterdam Clean Water aanwezig om bezoekers aan te sporen plastic uit de grachten te vissen en hun afval netjes weg te gooien.

Op 5 augustus vulden we drie sloepen vol met vrijwilligers van de Plastic Soup Foundation en werd er voor de grote stoet boten uitgevaren. De sloepen waren voorzien van schepnetten en vuilniszakken die werden uitgedeeld aan bewoners van woonboten en bezoekers van de Canal Parade. Met een grote banner van Amsterdam Clean Water maakten we duidelijk aan zoveel mogelijk mensen dat iedereen kan bijdragen aan schoon water. Ook visten we onderweg afval uit het water. Met deze actie droeg Plastic Soup Foundation bij aan het driejarige project van Amsterdam Clean Water: schoner water in en rondom de grachten en het IJ.