Kunstinstallatie 'Plastic Reflectic' in werking.

‘Plastic Reflectic’ van Thijs Biersteker wint gouden Lumen Prize

Plastic Reflective - Interactive installation door Thijs Biersteker

Plastic Reflective – Interactive installation door Thijs Biersteker

Londen, 21 september 2017 – De interactieve kinetische installatie Plastic Reflectic (2016) heeft gisteren in Londen de Gold Lumen Prize 2017 gewonnen. Er in verschillende categorieën prijzen uitgedeeld. De belangrijkste, de Lumen Prize Gold Award, ging naar Plastic Reflectic door Thijs Biersteker. Dit kunstwerk was een samenwerking van Front 404 en Better Future Factory in het kader van De Volkskrant Creative Press Challenge 2016 die dat jaar thema’s als ‘plastic’ en ‘gezondheid’ aankaartte. De installatie is een interactieve gespiegelde installatie dat de ‘plastic soup’ in onze oceaan tot leven brengt. Dit om het snelgroeiende milieuprobleem onder de aandacht te brengen bij het publiek.

Meer waardering voor digitale kunst

The Lumen Prize is erop gericht om meer begrip, waardering en plezier voor digitale kunst te creëren. Nu in het zesde jaar dat de prijs wordt uitgereikt, is er meer dan $40.000 uitgereikt en zijn meer dan 35 tentoonstellingen opgezet wereldwijd in steden als Shanghai, New York, Athene en Londen.

Voor meer informatie over de Lumen Prize, klik hier.

Voor meer informatie over Plastic Reflectic, klik hier.